Pexip

Videokonferanse-selskapet Pexip med rekordhøy omsetningsvekst

Del

Det norske teknologiselskapet Pexip kom i dag med rekordsterke tall for virksomhetsåret 2019. Omsetningen økte til NOK 370 millioner, som tilsvarer en vekst på 32%. Driftsresultat (ebitda) utgjorde i 2019 NOK 76 millioner, opp fra NOK 32 millioner i 2018, noe som tilsvarer en ebitda-margin på 21%. Selskapet opplever en solid underliggende vekst globalt, og er godt posisjonert for å møte den sterkt økende etterspørselen av videokonferanseløsninger.

2019 utgjorde en viktig milepæl for Pexip som det første hele finansåret etter sammenslåingen av Videxio og Pexip. Sammenlignbar omsetning for de to selskapene i 2018 var NOK 282 millioner kroner. Kontraktsbasen målt i årlige abonnementsinntekter (ARR) økte med 32% til USD 47 millioner, hvorav netto nye kunder utgjorde USD 11,7 millioner.

– Fjoråret var det desidert sterkeste året så langt for oss, ikke bare finansielt, men også hva gjelder den teknologiske utviklingen av våre produkter og tjenester, og måten vi har vunnet nye kunder globalt. Vi er nå en av de ledende aktørene i bransjen med en helt unik brukeropplevelse, noe som viser seg i fortsatt økt tillit fra både nye og eksisterende kunder, sier Odd Sverre Østlie, administrerende direktør i Pexip.

Pexip har i 2019 vokst til en ledende global spiller innen videokonferanseløsninger. Selskapet har i dag over 200 ansatte på syv kontorer i 18 land, fordelt på tre kontinenter. Av abonnementsinntektene kommer 55% fra EMEA, 33% fra Nord-Amerika og 12% fra Asia og Australia, med en kundelojalitetsgrad av kunder målt i inntekter på hele 99%.

– Noe av det vi er mest stolte over i 2019 er økningen i årlige abonnementsinntekter (ARR), og vår kundelojalitetsgrad på hele 99%. Dette forteller oss at noen av verdens største selskaper er langsiktige og trofaste brukere av vår unike teknologi, og fornyer sine samarbeidsavtaler med oss. Dette gjør oss naturligvis stolte, men også ydmyke og motiverte for å videreutvikle teknologien vår videre, sier Østlie.

Tredobling i bruken bare siste måneden
Som en konsekvens av koronavirusets fremfart verden over opplever Pexip nå en kraftig økning i bruken av selskapets videokonferanseløsninger. Bare siden begynnelsen av februar har bruken av selskapets tjenester tredoblet seg. At flere virksomheter verden over nå stenger sine kontorer og innfører hjemmekontor for sine ansatte, fører til økt fokus på og kjøp av videokonferanseløsninger globalt.

– Vi ser nå en dramatisk økning i bruken av våre løsninger verden over knyttet til koronavirus-situasjonen. Dette er ikke noen hyggelig situasjon for noen, men vi bidrar der vi kan med å sikre gode løsninger for alle våre kunder, enten de er private eller offentlige. Det er viktig for oss at alle kan ivareta sine oppgaver på en best mulig måte i denne utfordrende tiden, sier Michel Sagen, styreleder i Pexip. 

For spørsmål og ytterligere kommentarer, vennligst kontakt:

Odd Sverre Østlie, CEO, +47 415 21 580
Øystein Hem, CFO, +47 992 34 596 

Om Pexip
Pexip simplifies complex video conferencing to empower teams to meet, regardless of location or technology. Our scalable, cloud-native platform enables high-quality video meetings, interoperability with Microsoft and Google solutions, and video system device registration. Customers can deploy Pexip on their own privately hosted servers, in their own cloud subscription of choice (Azure, Google Cloud or AWS), as a hybrid, or as a service. With a diverse set of APIs, Pexip can be customized to fit customers’ unique needs. The solution is sold through 300 channel partners in 75 countries and used in more than 190 countries.

Om Pexip

Pexip
Pexip
Lilleakerveien 2A
0283 Oslo

https://www.pexip.com/

Følg saker fra Pexip

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Pexip på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.