Sony Music Norway

Victor Leksell slipper singelen "Eld & lågor"

Del

Victor Leksell er tilbake med ny musikk! Singelen «Eld & lågor» som slippes i dag 27. august er lydsporet til den kommende Netflix-filmen Vinterviken, basert på Mats Wahls prisbelønte ungdomsroman med samme tittel. Filmen har premiere 8. september.

Victor Leksell - "Eld & lågor"
Victor Leksell - "Eld & lågor"

«Eld & lågor» er skrevet av Victor Leksell, Axel Jansson, Hampus Bergh, David Björk, Adam «Rymdpojken» Englund og produsert av Hampus Bergh og David Björk.

Vinterviken, som utspiller seg i Stockholm, er en film som skildrer ungdomskjærlighet utover sosial status og klasse, regissert av Alexis Almström etter manus av Dunja Vujovic. Filmen er en samproduksjon mellom Filmlance, Netflix og Sveriges Television med Teresa Alldén som produsent. Victor Leksell ble tidlig i den kreative prosessen spurt om å medvirke på lydsporet, og «Eld & lågor» ble til for å matche følelsen og handlingen i filmen.

Hør "Eld & lågor" her!

– Bare noen sekunder inn i låten forstod jeg at Victor hadde lykkes med å fange den energien som vi var ute etter – kjærlighet på liv og død. Nøyaktig slik det føles å bli forelsket første gangen, forteller Alexis Almström, regissør Vinterviken.

I tillegg til «Eld & lågor» slippes det også en vakker intro laget av Victor og produsent Vittorio Grasso, som står bak filmens lydspor.

Victor Leksell har i løpet av fjoråret slått rekorder og vunnet flere utmerkelser på P3 Guld, Rockbjørnen og Grammis-gallaen. I januar 2020 slapp han monsterhitten «Svag» som ble historisk bare et halvt år senere da den ble den aller mest streamede låten, noensinne, på svensk. «Svag» lå hele 13 uker som #1 på VG-lista, singelen var også grunnen til at han i fjor vant Nordens Språkpris. I juni 2020 kom det hyllede debutalbumet Fånga mig när jag faller, med låter som i dag har over 300 millioner avspillinger på Spotify. I Norge solgte albumet til platina. Da musikkåret 2020 ble oppsummert på Grammis-gallaen var det en tydelig rørt 24-åring som mottok prisen for Årets Album, Årets Låt og Årets Artist. I januar i år teamet han opp med Gøteborg-søster Miriam Bryant på singelen «tystnar i luren» som toppet de svenske listene i flere uker. I mai slapp Victor en tolkning av Veronica Maggios «Snälla bli min», som en del av Spotifys feiring av 10-årsjubileet for albumet Satan i gatan. Den gikk rett til nummer én på den svenske topplisten og har i dag solgt til gull.

Pressebilder HER

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Victor Leksell - "Eld & lågor"
Victor Leksell - "Eld & lågor"
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom