Knowit

Vi inviterer til «Onsdagskveld hos Knowit»: - Digitalisering, sårbarhet og valg i Norge

Del
Krig i Europa – Digitalisering, sårbarhet og valg i Norge. Denne gangen retter vi fokus mot valget - IT, sikkerhet og sårbarhet i Norge. Vi spør om hvordan manipulering av valget kan unngås. Videre retter vi fokus mot kampen om sannheten og de gode meningsmålingene. Alle forhold hvor den digitale utviklingen og de digitale byggeklossene spiller en helt sentral rolle.

Tema:Krig i Europa: Digitalisering, sårbarhet og valg i Norge
Dag: Onsdag 29. mars kl. 17.30 – 20.00
Oppmøte og mingling fra 17.30,
og avslutning med sosialt samvær, en god matbit og noe godt i glasset fra kl. 19.30.
Sted:Knowit, hovedkontor, Oslo,
Universitetsgata 1, 0164 Oslo
Påmelding:Via link: https://info.knowit.no/onsdagskveld-med-knowit-digitalisering-saarbarhet-og-valg-i-norge

Program:

  • Sikkerhet, sårbarhet og tillit - og den viktige samtalen frem mot valget
  • Scenarier for uønsket valgpåvirkning i Norge
  • Polariserende retorikk som problem - eksempler fra krigen i Ukraina og fra norsk partipolitikk
  • De moderate folkepartienes fall i Europa – hvorfor faller de og hva betyr det? 
  • Kan vi stole på meningsmålinger i Norge?

Spennende innledere

Sikkerhet, sårbarhet og tillit - og den viktige samtalen frem mot valget
Ine Eriksen Søreide, har vært utenriksminister og forsvarsminister i Norge i årene 2013-2021. Hun er i dag leder for Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget og har lang og bred bakgrunn i ulike verv sentralt i Høyre. Hun er utdannet Cand. Jur. UiT i 2007.

Scenarier for uønsket valgpåvirkning i Norge
Lea Bjørgul, forsker hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og en av de som var ansvarlig for FFI- rapporten «Scenarioer for uønsket påvirkning i forbindelse med norske valg.»

Polariserende retorikk som problem - eksempler fra krigen i Ukraina og fra norsk partipolitikk
Kjell Terje Ringdal er anerkjent som en av landets fremste retorikk-eksperter med master i retorikk og massekommunikasjon. Ringdal er førstelektor ved Institutt for kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Kan vi stole på meningsmålinger i Norge?
Johannes Bergh er forskningsleder for Politikk, demokrati og sivilsamfunn ogleder av Stortingsvalgundersøkelsen ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) - Leder for valgforskningsprogrammet ved ISF. Han var tidligere prosjektleder for lokaldemokratiundersøkelsen ved samme institutt. Bergh forsker på tema som politisk deltagelse, stemmegivning, politisk mobilisering av ungdom, valgordninger og ulike prosjekter knyttet til demokratiske innovasjoner og reformer.

De moderate folkepartienes fall i Europa – hvorfor faller de og hva betyr det?
Tarjei Skirbekk ga høsten 2021 ut boken «De moderate folkepartienes fall i Europa». Han har vært kommunikasjon og strategisk rådgiver Arbeiderpartiet, politisk rådgiver for utenriksminister Jonas Gahr Støre 2009-2011 og vært rådgiver for tidligere og nåværende konsernsjef i Equinor. 

Kveldens vert og fasilitator:
Paul Chaffey, tidligere statssekretær i 8 år i Erna Solberg regjeringen, studioleder i Halogen, og bakgrunn som adm. direktør i Abelia. Chaffey er kveldens fasilitator.

Seminar som gir nyttig bakgrunn for pressen
Benytt ettermiddagen og kvelden onsdag 29. mars sammen med oss! 

Vi går mot valg i Norge i en svært urolig tid i Europa. Krigen i Ukraina ser ut til å bli langvarig. Samtidig leser vi om opptøyer i det politiske landskapet i verden, rundt oss. I denne sammenheng er digitale løsninger helt sentrale for å forsvare landet, så vel som opinionsdannelsen i nasjonen. Den store innrammingen for kvelden er derfor verdiene: sikkerhet - tillit - demokrati - åpenhet; hvor høstens valg blir et bakteppe. Men i stedet for å diskutere valgkampsakene som sådan, vil vi heller reflektere over hva som står på spill hvis vi ikke kan stole på nyheter og meningsmålinger, og hvordan det ser ut når disse verdiene er under press? For hva er motvekten mot splittende og populistisk retorikk, og politiske ensaksbevegelser?

Kort om programmet og link til påmelding: Trykk på link her

Kort om Knowit
Knowit er et nordisk kraftsentrum for fremtidens digitale løsninger. Vår visjon er å skape et bærekraftig og menneskelig samfunn gjennom digitalisering og innovasjon. Vi støtter bedrifter og organisasjoner i den digitale omstillingen. Med en unik kombinasjon av kompetanse innen IT, design, kommunikasjon og management utvikler vi innovative og bærekraftige løsninger som gir kundene våre høy forretningsverdi. Tjenestene utvikles og leveres av våre fire forretningsområder Solutions, Experience, Connectivity og Insight.

Knowit ble grunnlagt i 1990, og har i dag over 4000 medarbeidere i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland og Polen. I Norge har vi kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Arendal, Ålesund og Kristiansand. Knowit har vært notert siden 1997, og finnes i dag på NASDAQ OMX Stockholm Mid Cap. For mer informasjon om Knowit, se knowit.no  .

Med vennlig hilsen
Christer Kjellesvig, Direktør, Knowit
E-post: ckj@knowit.no og mobil: 952 68 814
Universitetsgata 1, 0164 Oslo 

Bilder

Om Knowit

Knowit
Knowit
Universitetsgata 7
0164 Oslo

02486https://www.knowit.no/

Følg pressemeldinger fra Knowit

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Knowit på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Knowit

Krigen har gjort SKATE-utvalget enda viktigere i Norge: Sentralt å samordne og tenke byggeklosser for å styrke IT-løsningene8.12.2022 10:59:31 CET | Pressemelding

8. desember 2022 – Krigen i Ukraina har medført et helt nytt trusselbilde som nå får en enda mer sentral plass i alle IT-prosjekter i Norge. Det er viktigere enn noen gang å sikre at kommunal, statlige så vel som privat virksomheter bygger sine IT-løsninger for å stå imot angrep og kriser. Løsninger og tjenester i offentlig sektor bør i fremtiden ta utgangspunkt i et felles digitalt økosystem med ulike byggeklosser for å sikre sikkerhet og god samhandling. – Økt fokus på Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) og SKATE-utvalgets viktighet i årene fremover var en av konklusjonene fra konferansen Knowit Talks Spesial som ble gjennomført i går, sier Paul Chaffey. Han har vært statssekretær i Erna Solberg regjeringen i åtte år, direktør i Abelia og er nå studioleder i Halogen og ledet seminaret i går. – Krigen i Ukraina har medført at vi i privat og offentlig sektor, så vel som i organisasjonslivet forstår at noen byggeklosser, spesielt innen teknologi, må henge sammen for å sikre et godt fel

Vi inviterer til Knowit Talks Spesial: Krig i Europa – Strategiske og digitale byggeklosser i krisetider30.11.2022 13:53:18 CET | Presseinvitasjon

Oslo 30. november 2022 – Følger du utviklingen i det digitale rommet? Opererer du i det digitale rom? Eller er du en del av en virksomhet som forholder seg til digitale utfordringer og byggeklosser? Eller ligger det digitale utfordringer til ditt ansvarsområde? – Ja, da er dette seminaret spennende for deg. Hele seminaret skulle vi alle ønsket var helt unødvendig. Men det er en realitet. Det er krig i Europa! Seminar som gir nyttig bakgrunn for pressen Benytt ettermiddagen og kvelden onsdag 7. desember sammen med oss nå ved inngangen til julehøytiden. Kom, hør og reflekter rundt hva det har å bety for vår digitale hverdag fremover. "Knowit Talks Spesial: Krig i Europa - Strategiske og digitale byggeklosser i krisetider". Vi kombinerer faglige innlegg med sosialt samvær og hygge i forkant, i pausene og i etterkant. Tema: «Krig i Europa - Strategiske og digitale byggeklosser i krisetider» Dag: Onsdag 7. desember kl. 17.30 – 20.00 Sted: Knowit, hovedkontor, Oslo, Universitetsgata 7, 0164