Det Norske Bibelselskap

Vi gjorde et helhjertet forsøk på å redde Vivo-kjeden

Del

I et kirkelig landskap ofte preget av konfliktlinjer, klarte en bredt sammensatt konstellasjon innen den kristne forlags-, bokhandler- og mediebransjen, på få dager å sikre finansiering slik at de var med i siste budrunde på bokhandlerkjeden Vivo som nylig begjærte seg konkurs.

– Vi har de siste døgnene jobbet intenst og godt sammen for å få til dette kjøpet. Selv om vi ble slått på målstreken, gir det oss potensiale i det videre samarbeidet om å utvide «kristenmarkedet» og bygge kundeattraktive tjenester rundt produktene våre, sier gruppa som besto av Lunde forlag, Hermon forlag, Bibelselskapet/Verbum, Mentor Medier, samt Kyte Bok AS.

– Selv om en bokhandlerkjede som for oss var meget viktig nå er borte, tror vi både at det er et marked for kristne bøker i kjeder som Norli, og vi tror det er et marked for kristne bokhandlere i noen byer. Vi håper det vil melde seg lokale driftere av kristne bokhandlere flere steder. Vi legger merke til at Norli-kjedens administrerende direktør, John Thomasgaard, sier at den kristne profilen som var i Vivo-kjeden er spennende å videreføre på et bærekraftig nivå. Det at han også ser potensial for denne type bøker i alle de 160 butikkene i Norli-kjeden, kan åpne for spennende muligheter for oss, uttaler gruppen. Den minner også om kundens makt: Dersom du etterspør en bok i en hvilken som helst bokhandel, og de ikke har den, har bokhandelen plikt til å skaffe boka du etterspør. De har rett og slett skaffeplikt.

– Vi oppfordrer lesere av kristenlitteraturen til å bruke denne makta. Samtidig vil vi oppfordre våre lesere til nå å støtte opp om de kristne bokhandlene som ikke var rammet av Vivo-konkursen, og de nye som forhåpentligvis vil komme i kjølvannet av Norli-kjedens oppkjøp.

Nøkkelord

Kontakter

Ingeborg Mongstad-Kvammen, generalsekretær
imk@bibel.no, tlf. 47 97 64 64

Om Det Norske Bibelselskap

Det Norske Bibelselskap
Det Norske Bibelselskap
Bernhard Getz gate 3
0165 OSLO

47 97 64 50http://www.bibel.no

Det Norske Bibelselskap er en del av De forente bibelselskaper, et fellesskap av nasjonale bibelselskaper i mer enn 200 land og territorier. Sammen er de verdens største aktør når det gjelder oversettelse, utgivelse og distribusjon av Bibelen. Bibelselskapene er også aktive innen områder som hiv/aids, traumearbeid og leseopplæring. Bibelskapene samarbeider med alle kristne kirkesamfunn og mange internasjonale ikke-statlige organisasjoner.

Følg saker fra Det Norske Bibelselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Norske Bibelselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Norske Bibelselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom