Story House Egmont

Vi er stjernestøv - Ny spennede bok om kjernefysikk

Del

Sunniva Rose, PhD, fysiker og forskningsformidler, lanserer bok om kjernefysikk og gjør kjernefysikk til det det nettopp er: Gøy og spennende. Det angår faktisk oss alle!

Ny spennede bok om kjernefysikk.
Ny spennede bok om kjernefysikk.

Denne boka handler om alt du ikke visste du ville vite om kjernefysikk. Om drapet på en russisk spion, kvinnen bak atombomben, hvorfor ungene dine ikke trenger jodtabletter ved en eventuell atomkrig, og hvordan stråledosene du utsettes for øker med antallet du går til sengs med.

Gjennom studiene og sitt arbeid med doktorgrad har kjernefysikeren Sunniva Rose gjort seg noen erfaringer og fått noen oppvekkere langs veien.

-Midt i klimakrisen nevner FNs klimapanel kjernekraft som en del av løsningen, men temaet er så betent at det virker umulig å diskutere politisk. Og jeg kan forstå det. Før jeg selv tok faget til professor Hole, kjentes tanken på at kjernekraft finnes så nær som i nabolandet vårt, Sverige, nesten som å få en knyttneve i magen. Og dessuten, er ikke kjernekraft og atombomber omtrent to sider av samme sak? Disse følelsene hadde jeg med meg langt inn i studiene, sier Rose.

Nå vil hun avlive myter knyttet til faget kjernefysikk, og heller bidra til en sunn diskusjon.

-Jeg håper at du som leser vil få noen av de samme aha-opplevelsene som jeg hadde, og få et mer nyansert bilde av disse temaene. At du slipper å være redd for alt det du ikke trenger å være redd for, og heller kan være med på å fjerne myter og spre kunnskap i stedet. Som at bestrålt krydder er fullstendig trygt, ja, ofte tryggere enn ubestrålt. At det å være brannmann den skjebnesvangre natten i Tsjernobyl var livsfarlig, men at det å spise radioaktivt reinsdyrkjøtt i Norge virkelig ikke er farlig, og mye mer.

-Kanskje kan vi etter hvert ha en faktabasert diskusjon om kjernekraft, og kanskje kan kjernekraft få den rollen som er nødvendig for klimaet på kloden vår – og for vår eksistens slik vi kjenner den, avslutter Sunniva.

Boken publiseres av Egmont People og er i butikk 15. september.

 

For intervju kontakt Ingvill Refsnes Flaaten

Tlf. 90154479 / ingvill.refsnes.flaaten@egmont.com


Om Egmont PEOPLE:

Egmont PEOPLE jobber tett med noen av landets største influencere, merkevarer og kunder, og hjelper dem med å lykkes med innhold, merkevareutvikling, kommersielle kampanjer og produktutvikling. Vår distribusjonsmiks og kreative produksjonsmiljø gir oss en unik posisjon i det norske markedet for profilmarkedsføring. Vi jobber raskt, innsiktsbasert og målbart. Og forteller historier som overrasker, berører og får deg til å le.

Nøkkelord

Kontakter

For intervju kontakt Ingvill Refsnes Flaaten
Tlf. 90154479 / ingvill.refsnes.flaaten@egmont.com

Bilder

Ny spennede bok om kjernefysikk.
Ny spennede bok om kjernefysikk.
Last ned bilde

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom