Testerne

Vi bruker 58,5 milliarder i desember - Gjør julehandelen smartere

Del

Nordmenn handler for 58,5 milliarder kroner i desember, 11.040 kroner hver. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkebare beløp ved å være litt strukturert.

Du trenger ikke å være gjerrig for å spare penger på juleinnkjøpene – Men du kan være smart


Testerne gir deg noen tips for hvordan du kan gjøre julehandelen smartere og rimeligere. Som hvordan du kan unngå impulskjøp og få rabatter på hele julehandelen. Alt fra julegaver og julemat til reise og finstasen. Hver nordmann handler for over 11.000 kroner i desember, så det kan være mye penger å spare.

Da er desember her og mange er godt i gang med julehandelen. Som Hovedorganisasjonen Virke anslår bruker vi mye penger i jula, men vi kan gjøre forholdsvis enkle grep for å gjøre det billigere uten å være gjerrige. Som å lage budsjett, benytte oss av spleising og gjenbruk samt handle smart ved å sjekke priser og benytte seg av tilbud og rabatter. Unngå også dyre impulskjøp. Sjekk gjerne priser i både nettbutikker og fysiske butikker for å se etter den beste prisen. Dette gjelder alt fra julegaver, matvarer, julepynt og finstasen. Sier Arild Grepstad, daglig leder i Testerne.Nordmenn vil handle for 58,5 milliarder kroner i desember i følge Hovedorganisasjonen Virke. Som anslår at hver nordmann kommer til å handle for rundt 11.040 kroner i desember i år. Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene. Dette er store beløp så her gjelder det å spare der man kan. Testerne ser at man kan spare merkbare beløp ved å være litt strukturert.

Følg julebudsjettet

Ved å lage deg et enkelt budsjett for julehandelen kan du unngå overforbruk. Da vet du hvilke rammer du har å forholde deg til og det kan være enklere å motstå mange impulskjøp.

Avtal med venner og familie

For å unngå at pengebruken går helt over styr kan det være lurt å spørre seg om det er nødvendig å kjøpe gaver til alle venner og hele slekta. Selv om man ikke bruker så mye penger på hver gave, så blir det fort dyrt om man må gå til innkjøp av mange. Det beste er å ta en prat med familie og venner, så kan dere sammen vurdere om det er noen gaver som ikke skal utveksles i år. Benytt også anledningen til å avtale en makspris på julegavene. Da unngår du overraskelser i budsjettet.

Benytt deg av tilbud og rabatter, men kun om prisen er lavest og du trenger varen

Du kan spare store pengesummer på julehandelen ved å sjekke priser og benytte deg av tilbud og rabatter. Det finnes mange måter å gjøre dette på, en måte er å starte julehandelen i god tid og kjøpe varer til redusert pris i butikkene. En annen måte er å benytte seg av fordelene som ligger i medlemskortet ellerkredittkortetdu har. Sjekk ut hva ditt kort kan tilby deg av avtaler og fordeler, og hvor mye du kan tjene på å benytte deg av dette.

I hvilke kategorier kan du få rabatter

Du kan få det meste billigere. Her er det alt fra alt av julegaver, klær, leiebil, flybilletter, restaurantbesøk, dagligvarer, blomster, skjønnhet og velvære, hus og hjem, elektronikk, aktiviteter, kultur og ting til kjæledyret. Det skulle absolutt være mulig å finne noe for enhver.

Hvorfor ikke spleise på gavene eller gjenbruke?

Det kan være en god idé å gå flere sammen og spleise på en større gave til en person, i stedet for å kjøpe en hver. På den måten blir gaven litt finere og kostnaden litt mindre. Testerne ser også at gjenbruk i juletida er blitt mer populært igjen. Og det er ingen tvil om at det både er miljøvennlig og billig.

Husk! Vær kreativ, gaver må ikke være dyre

De gavene det ligger mest omtanke bak er ofte de som blir best mottatt. Så her er det bare å bruke fantasien og skape de beste juleøyeblikkene.

Spar også penger på julematen!

Til jul unner man seg jo gjerne en del ekstra godt å spise. Juleribbe, pinnekjøtt, sylte, marsipan, pepperkaker, gløgg og masse annet godt skal frem på julebordet. I følge Virke legger vi igjen fire av 10 kroner i dagligvarebutikkene. Her kan man spare mye penger på innkjøpene. Med eksempelvis rabtt i kort og medlemsbonus. På den måten oppnå «dobbel rabatt» på alt du handler. Men ikke seg deg "blind" på dette, da kan det fort bli dyrere.


Men husk!

Hvis du betaler kjøpene med kredittkort så pass på å tilbakebetale alt før de rentefrie dagene utløper, så unngår du ekstra kostander. Da slipper man renter. Ingen ønsker betale denne renten: eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Du kan gjøre enkle grep for å få bedre priser på julegavene.
Du kan gjøre enkle grep for å få bedre priser på julegavene.
Last ned bilde
Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene.
Fire av 10 kroner legges igjen i dagligvarebutikkene.
Last ned bilde

Lenker

Om Testerne

Testerne
Testerne
Ullern Allé 41
0381 Oslo

21 94 47 34https://www.testerne.no/i-media/

Testerne ble skapt tilbake i 2012 med et ønske om å bidra til at norske forbrukere enkelt kan finne produkter som passer best til sine behov og ønsker, slik at de får mest mulig ut av sin personlige økonomi.

Derfor tilbyr vi gratis og transparente forbrukernettjeneste som er åpne for alle, hvor vi tester og sammenligninger produkter. I tillegg tilbyr vi tips og informasjon.

TESTERNE har ved flere anledninger blitt benyttet som eksperter på lån, kredittkort og forsikring av ulike mediehus som Finansavisen, Hegnar.no, Dagbladet.no, ABC Nyheter og Klikk.no.

Testerne liker å grave dypt i undersøkelsene, og gjør dermed ofte interessante og for mange overraskende funn som kan ha betydelig påvirkning på lommeboken til forbrukerne.

- Norges mest brukte lån- og kortsammenligner siden 2012. Over 600.000 nordmenn benytter seg årlig av våre tjenester.

Følg saker fra Testerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Testerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Testerne

Google Pay eller Apple Pay? Sistnevnte kan gi rentesmell22.11.2018 07:57:52 CETPressemelding

Apple Pay og Google Pay er en suksess for bankene som er med i betalingstjenestene, men du som forbruker risikerer å få en kostnadsoverraskelse fra over halvparten av kredittkortene tilgjengelig i Apple Pay. Bare kortene fra Nordea og Sbanken kommer her godt ut. Testerne mener i sin helhet at Google Pay kommer bedre ut som betalingstjeneste enn Apple Pay. Google Pay er mer tilgjengelig som betalingsløsning og vil ha et større og mer variert antall tilbydere for sin betalingstjeneste.