Vestre

Vestre utvider STOOP-serien – designet av Julien De Smedt

Del

Den belgiske designeren og arkitekten Julien De Smedt står bak designet STOOP som et sosialt og uformelt møtested basert på den universelle tanken om å bruke trapper som sitteplass. Vestre utvider nå serien med STOOP mini og STOOP benkebord – nykommerne åpner opp for mer samhandling og flere bruksområder.

Stoop mini og benkebord
Stoop mini og benkebord

De nye tilskuddene til STOOP-familien bygger videre på tanken om at trapper fungerer som naturlige sitte- og møteplasser i bymiljøer. STOOP mini er en mindre versjon av den originale STOOP-benken. Formen legger til rette for at flere benker kan danne et urbant auditorium, der hver benk har plass til inntil fem personer. Siden tanken bak designet er å legge til rette for spontan samhandling i offentlige rom, må møblene være fleksible nok til å kunne tilpasses ulike miljøer og ulike situasjoner. Det er grunnen til at Vestre har utvidet STOOP-konseptet – for å dekke disse ulike behovene.

– STOOP mini ble til basert på tilbakemeldinger fra skoler, spesielt i USA. De hadde lyst på en STOOP, men ble stoppet av høyderestriksjoner. Det fikk oss til å se på størrelsen, og vi fant ut at en mindre, mer intim utgave av STOOP kunne være et godt alternativ som sitteløsning på steder der den vanlige STOOP-benken blir for stor. Og siden de tilhører samme familie, kan de selvsagt kombineres, sier designeren, Julien De Smedt.

Det andre tilskuddet, STOOP benkebord, er en mer omfattende utvikling av konseptet. Her har det karakteristiske formspråket til STOOP satt sitt preg på det tradisjonelle benkebordet med to faste benker og et bord i midten. STOOP benkebord er et sted hvor alle, både unge og gamle, kan sette seg ned for å prate, arbeide eller ta en kaffe. Bordet er også rullestolvennlig som standard, og på begge endene er det plass til en rullestol. Eventuelt kan man lage plass til flere ved å sette ekstra stoler ved bordendene.

– Vi hadde allerede tenkt på å bruke STOOP som et improvisert lunsjbord, men ønsket å ta det ut til et bredere publikum. Det innbydende designet er et uttrykk for konseptet med å samles rundt et bord, sier Julien De Smedt.

STOOP-serien passer perfekt på de stedene hvor det er behov for uformelle møteplasser – fra parker, lekeplasser og torg til kontorer og hotellresepsjoner. 

– Én ting vi har lagt merke til med STOOP, er at den gir omgivelsene en ny glød. Vi har plassert den på forlatte torg og nesten umiddelbart sett at området har våknet til liv. Siden den er så spesiell, har den største utfordringen med STOOP vært å få folk til å forstå grunntanken bak den. Det er en benk, men ser ut som en trapp i feil målestokk. I dag ser vi at det er lettere for folk å koble dette, og at STOOP dukker opp overalt. Vi tror at de nye tilskuddene vil være med på å forsterke denne utviklingen, sier Julien De Smedt.

Akkurat som de eksisterende STOOP-møblene har de nye variantene en robust konstruksjon i form av varmforsinket stål og komfortable treflater å sitte på. Og som alle de andre møblene til Vestre er serien tilgjengelig i 200 RAL-farger til pulverlakkering og leveres med livstidsgaranti mot rust.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stoop mini og benkebord
Stoop mini og benkebord
Last ned bilde
Stoop mini. Foto: Einar Aslaksen
Stoop mini. Foto: Einar Aslaksen
Last ned bilde
Stoop picnic. Foto: Einar Aslaksen
Stoop picnic. Foto: Einar Aslaksen
Last ned bilde

Om Vestre

Vestre
Vestre
Drammensveien 44A
0271 Oslo

https://vestre.com/no/

Vestre har i en årrekke levert bærekraftige utemøbler til aktører over hele verden. Møbelprodusenten har i mer enn 70 år skapt sosiale møteplasser for millioner av mennesker. Alt fra takterrasser i New York, til havnepromenaden i Oslo er møblert med utemøblene fra Vestre. Selskapet har vokst til å bli Europas største utemøbelprodusent og er kjent for klimavennlig produksjon, holdbare produkter og nordisk design. Gjennom sine produkter bidrar Vestre til å skape sosiale møteplasser og arenaer for hverdagsdemokratiet.

Følg pressemeldinger fra Vestre

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vestre på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vestre

Ny ledelse på plass i Vestre21.10.2021 16:20:59 CEST | Pressemelding

Et halvt år før The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk, åpner gikk daglig leder i Vestre Jan Christian Vestre over i ny jobb som næringsminister. Vestre har nå fått på plass en ny konsernsjef, Stefan Tjust. Og sammen med daglig leder for Oslo-kontoret Thomas Sund, partner Elisabeth Preus Vestre og arbeidende styreleder Kristoffer Vestre skal de fortsette selskapets arbeid for en grønn og sosialt ansvarlig møbelproduksjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom