Norsk elbilforening

Vestland fylkeskommune får verdens gjeveste pris på elektrisk mobilitet

Del

Den prestisjetunge internasjonale prisen E-Visionary Award ble tildelt Vestland fylkeskommune på den globale konferansen EVS34. Samtidig ble det kjent at neste års konferanse skal avholdes i Norge.

Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune mottok prisen digitalt under avslutningen av EVS34 som foregår nå i Kina.
Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune mottok prisen digitalt under avslutningen av EVS34 som foregår nå i Kina.

Vestland fylkeskommune stakk av med seieren og fikk udelt prisen E-Visionary Award på den 34. utgaven av International Electric Vehicle Symposium & Exhibition (EVS34), som akkurat nå avholdes i Nanjing i Kina.

EVS-konferansene er verdens klart største konferanse for og om elektrisk mobilitet.

Samtidig annonseres det at EVS35, altså neste års konferanse – skal avholdes i Oslo i juni 2022.

Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune mottok prisen digitalt under avslutningen av EVS34. På den avsluttende dagen under konferansen holdt også Oslos ordfører Marianne Borgen en tale der hun med stor glede overtok staffettpinnen og vertskapet for neste års konferanse.

– Det er en stor glede for meg å motta denne prisen på vegne av innbyggerne i Vestland fylke. Hos oss har hovedfokus vært å elektrifisere så mye av transportområdet som mulig. I dag er fylket vårt verdensledende på elektrifisering av transport til sjøs og på veiene, som reduserer utslipp til glede for folk og miljø der de bor, sier fylkesordfører Jon Askeland og legger til:

- Elbilandelen i nybilsalget er så langt i år på hele 64 prosent. Allerede nå kjører 22 av 28 lokale ferger på hybrid teknologi og de fleste kjører hovedsakelig på batteri. Til sist vil jeg fremheve at alle bybussene i Bergen og området rundt byen er helelektrifiserte. Fremtiden er elektrisk og vi er godt på vei mot nullutslipp i transportsektoren på Vestlandet, avslutter Askeland.   

Norsk elbilforening jubler for dette og håper at prisen vil være til inspirasjon for andre storbyer og regioner verden rundt.

– Elbilforeningen ser på prisen som en stor ære, og mener det er fortjent at Vestland fylke nå får denne utmerkelsen. Vestland fylke har vist at elektrifisering er fullt mulig, med helektrifiserte lokale båter, busser og taxier – og store deler av bilparken elektrifisert. Jeg håper at prisen gir inspirasjon til videre satsing på elbil og elektrisk mobilitet for andre byer og regioner i Europa og verden, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

AVERE, som er den europeiske sammenslutningen av organisasjoner innen elektrisk mobilitet, skal sammen med Norsk elbilforening og Norges Varemesse i juni 2022 arrangere EVS35, som altså er verdens største konferanse innen elektrisk mobilitet.

Dette skaper også jubel i Norge.

– På EVS samles de viktigste aktørene innen forskning, politikk og industri og forbrukersektor fra hele verden med et felles mål om å redusere lokal luftforurensning og klimagassutslipp gjennom elektrifisering. Det er en unik og inspirerende global møteplass, sier president i AVERE (The European Association for Electromobility), Espen Hauge.

Han blir supplert av Christina Bu:

– Vi forventer å ta imot opp mot 10.000 besøkende og 2.500 internasjonale delegater i Lillestrøm og Oslo i juni neste år. Dette vil for alvor og enda en gang sette Norge på verdenskartet som landet der den globale klimakrise bekjempes ved å elektrifisering til beste for mennesker og miljø, sier Elbilforeningens generalsekretær.

Bakgrunn for prisen

  • The E-Visionary Award er en pris fra World Electric Vehicle Association (WEVA).
  • WEVA består av AVERE, EVAAP (Electric Vehicle Association of Asia Pacific) og amerikanske EDTA (Electric Drive Transportation Association).
  • Årlig deles det ut pris til en by fra hver organisasjon på vegne av WEVA. Den er en spesiell oppmuntring til visjonære byer og regioner som satser på elbiler og bærekraftig transport, og som gjør elektrisk mobilitet mulig for sine innbyggere.
  • Vinnere av E-Visionary Award er til inspirasjon for samfunn over hele verden.
  • Årets pris ble delt ut på den internasjonale elbilkonferansen EVS24 i Nanjing i Kina. Dette er verdens største konferanse innen elektrisk mobilitet, og den varer fra 25.- 28. juni.
  • Oslo vant samme pris på EVS28 i 2015.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune mottok prisen digitalt under avslutningen av EVS34 som foregår nå i Kina.
Fylkesordfører Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune mottok prisen digitalt under avslutningen av EVS34 som foregår nå i Kina.
Last ned bilde
Hurtigladestasjon i Voss.
Hurtigladestasjon i Voss.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening representerer Norges stadig flere elbilister.

Vi er verdens største medlemsorganisasjon for elbilister med over 90 000 medlemmer. Norsk elbilforening fremmer elektrisk mobilitet med energieffektive kjøretøy drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder.

Viktige mål for vårt arbeid:
- Reduserte utslipp fra veitrafikken
- Enklere hverdag for elbilistene
- Langsiktige elbilfordeler
- Flere ladestasjoner

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom