Riddu Riđđu Festivála

Vestafrikanske rytmer til årets Riddu Riđđu

Del

I dag avslører Riddu Riđđu sommerens program. Etter to år med alternative arrangementer og nedskalert festival, er urfolksfestivalen klar for full festival igjen - det innebærer både verdensstjerner og nye navn.

Samisk klubbing med DJ iDJa og DJ Ailo
Samisk klubbing med DJ iDJa og DJ Ailo

Verdensstjerna Angelique Kidjo vant Grammy for sitt siste album “Mother Nature”, og i sommer spiller hun på Riddu Riđđu. Publikumsfavoritten The Halluci Nation fra Canada, tidligere kjent som A Tribe Called Red, er bekreftet til Riddu Riđđu. Publikum får også oppleve Sámi Grand Prix-aktuelle SOÁ ogafrocolombianske Lido Pimienta.

Årets program er bredt og variert med alt fra smikurs til klubbing i lávvu med Article 3 og DJ iDJa & Dj Ailo. Årets nordlige folk er inuitter fra Grønland. De vil være tilstede i en egen lávvu på Riddu Siida, og publikum får bli kjent med dem gjennom store deler av programmet.

Festivalsjef Sandra Márjá West er stolt over festivalprogrammet: “Det er veldig bra å få lage Riddu Riđđu, slik det skal være, med publikum fra både fjern og nær. Jeg gleder meg til å høre joiken og strupesangen ljome mellom fjellan, og se alle bålene på campen i de sene nattetimer.”

Rettigheter til land

Rettigheter til land er et gjennomgående tema på årets festival. Kunstutstillinga Binnáš vel!, som kan oversettes til “litt til”, setter fokus på inngrep i urfolks land, og samler kunstnere fra Grønland og Sápmi. I samarbeid med aktivistalliansen Redd Repparfjord bringes stemningen fra Markoppsynet til Riddu-sletta.

Nyskaping

De samiske danserne Biret Haarla og Gáddjá Haarla opptrådte på Den samiske paviljongen under Veneziabiennalen, og i sommer får du se dem på Riddu Riđđu. Som del av Riddu Sessions opptrer de med en ny danseforestilling kalt Starting from staring  Årets unge kunstner er den sjøsamiske duojáren Márjá Karlsen.

Mustafa x Elle Maija er et rykende ferskt samarbeid mellom samiske Elle Máijá Kleftsad Bær og Mustafa Hasan. Førstnevnte er gitarist og joiker, og har arbeidet med Mari Boine, Rolffa og Bitches Brew. Sistnevnte er rapper som er kjent for sine hardtslående tekster og sin lange kamp for å få bli i Norge.

Kunnskap

Riddu Riđđu setter fokus på dagsaktuelle urfolkstema via et seminarprogram som spenner vidt: fra aktivisme til samisk lærermangel.Kortfilmprogrammet Urfilm presenterer aktuelle urfolksfilmer, med særlig fokus på Sápmi og Grønland. Riddu Riđđus gjester får også i år tilbud om spennende kurs i smiing, joik, trommedans og sivil ulydighet. 

Årets festival er den siste som ledes av festivalsjef Sandra Márjá West. Ny festivalsjef, Sajje Solbakk, starter i jobb 1. juni og tar over den kunstneriske ledelsen etter Riddu Riđđu 2022.

For øvrig program og billetter se www.riddu.no.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Samisk klubbing med DJ iDJa og DJ Ailo
Samisk klubbing med DJ iDJa og DJ Ailo
Last ned bilde
Angelique Kidjo
Angelique Kidjo
Last ned bilde
Illustrasjonsfoto: Ørjan M. Bertelsen
Illustrasjonsfoto: Ørjan M. Bertelsen
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom