Vest-Norges tur i Melodi Grand Prix

Del

Blir det Nordic Tenors, Hege Bjerk, Magnus Bokn eller Oda Loves you som går videre fra den fjerde delfinalen i MGP?

Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Loves You deltar i delfinale for Vest-Norge. Foto: NRK
Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Loves You deltar i delfinale for Vest-Norge. Foto: NRK

NRK presenterer nå artistene som konkurrerer i delfinalen for Vest-Norge lørdag 1. februar. Kun én av de fire går videre til finalen i Trondheim 15. februar.

Hege Bjerk: «Pang»

Tekst og melodi: Martin Bjerkreim, Trygve Stakkeland og Hege Bjerkreim

Hege Bjerk

Hege Bjerkreim (29) fra Sandnes lager drømmende, ærlig og sjelfull popmusikk på jærsk, pakket inn i et fargerikt teppe av synthesizere, gitarer, strykere og beats. Hun skriver rett fra hjertet om kroppspress, angst, sorgen over det som er tapt og gleden over det som ligger foran.

Hege er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Hennes debutalbum «Alt me drømme om» ble utgitt i 2016, og mottok lovord fra blant andre NRK Rogaland og NRK P1. De omtalte Hege Bjerk som en artist med gode tekster og mye på hjertet.

Julen 2019 slapp hun en coverversjon av sin favorittjulelåt, «Hellige natt». Hun ferdigstiller nå sitt andre album, produsert av Ruben Dalen, Martin Bjerkreim, Espen Tappel og Ole Børud.

Låten hun skal fremføre i Melodi Grand Prix handler om hvordan en spiseforstyrrelse kan bli så altoppslukende at den til slutt styrer livet. Tekst og melodi er skrevet av Hege selv. Låten er produsert sammen med hennes mann, Martin Bjerkreim, og hans venn Trygve Stakkeland.

Magnus Bokn: «Over The Sea»

Tekst og melodi: Alexander Rybak , Joakim With Steen og Magnus Bokn

Magnus Bokn

Magnus Bokn (25) var allerede som 13-åring i gang med sin musikalske karriere. Hjemme i Stavanger gjorde han seg godt bemerket som vokalist i bandet «Royal Oil», og senere i bandet «Adopting Peter».

I årene som fulgte traff Magnus et større publikum gjennom sin deltakelse i Idol i 2011 og 2013. Dette førte igjen til landsdekkende turnévirksomhet sammen med artister som Tommy Fredvang, Izabell og «Stavangerkameratene».

I 2017 var han med i The Voice. Her imponerte han gjennom flere runder, og i etterkant har hans auditionsang «Girls Just Want To Have Fun» oppnådd over 3.500.000 streams på Spotify og Youtube. Innspillingen ble dessuten tildelt en 19. plass i «Olympics of Singing».

Magnus studerer populærmusikk, og satser nå alt på artistkarrieren som singer/songwriter. I anledning sin deltakelse i MGP har han slått seg sammen med låtskriver og fiolinist Alexander Rybak og låtskriver/produsent JOWST, med en låt med elementer fra folk, vise, rock og pop.

Nordic Tenors: «In A Special Place»

Tekst og melodi: Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Nordic Tenors

Nordic Tenors er en norsk vokalgruppe som ble etablert i 2003 i Bergen, og består av tenorene Sveinung Hølmebakk (Karmøy), Jan-Tore Saltnes (Holmestrand) og Roald Haarr (Vigrestad, Jæren). Idéen bak Nordic Tenors var å skape en musikalsk gruppe som kombinerte klassisk musikk og opera, med mer populærmusikalske uttrykk og humor.

I 2005 hadde Nordic Tenors premiere på sin første helaftens forestilling på Logen teater i Bergen, og året etter vant de sammen med pianist Sjur Hjeltnes Komiprisen i klassen «beste nykommer». Mange husker fremdeles Nordic Tenors som syngende toastmastere for Hans Majestet Kong Haralds 70-årsdag på Akershus Slott, og at de var med på å åpne Operahuset i Oslo våren 2008. I 2010 ble de igjen nominert til Komiprisen i kategorien «Årets nummer» for sangen «Joddlermelodi».

De siste årene har tenortrioen satset mer på eksterne musikalske arrangører og også nyskreven musikk av komponister som Stefan Nilson og Henning Sommero. Selv om humorelementet fremdeles er en viktig del av konsertene, har den ikke lenger like stor plass. Genremessig er tenorene gjerne innom opera, musikaler, crossover, visepop, 60-tallsmusikk og jodling på sine konserter.

Fra 2003 og frem til i dag har gruppen holdt over 900 konserter i tillegg til oppdrag for næringslivet og private, og har hatt nesten en halv million publikummere på scener og konsertsteder i Norge, Sverige, Danmark og USA. Julekonsert-turnéen «Christmas with Nordic Tenors» er blitt en av de mest suksessfulle julekonsertturneene i Norge. Nordic Tenors har utgitt åtte album og en DVD i tillegg til diverse singler.

Oda Loves You: «Love Who We Love»

Tekst og melodi: Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg

Oda Loves You

Hvis du vandret i gatene i Bergen sentrum på midten av 90-tallet kan det godt være at du vitende eller uvitende hørte stemmen til Oda Evjen Gjøvåg (31). Hun elsket nemlig å stå på dørtrammen og synge og underholde for forbipasserende, i håp om å tjene en ekstra slant. På denne måten lærte hun fort at veien til å bli artist og låtskriver skulle bli lang, og store deler av barne- og ungdomstiden viet hun til kulturskoler, talentkonkurranser, låtskriving, dansetrening og vokalveiledning.

19 år gammel flyttet hun til pop-metropolen Los Angeles og sjonglerte studenttilværelsen med yrker som Au Pair og vokalist om hverandre. Sakte, men sikkert fikk hun etablert en solid base i storbyen. Etter syv år kom hun tilbake til Norge, og med seg i sekken hadde hun tekstforfatterutdannelse og en solid mengde låttekster.

Oda har siden den tid vært med på å skrive låter for artister som Marcus og Martinus og Alan Walker, som til sammen har blitt strømmet over 120 millioner ganger verden om. Etterhvert har hun tatt artistnavnet Oda Loves You. Hun forteller at det valget gjenspeiler hennes ønske om å spre kjærlighet gjennom musikken.

Låtene slippes for strømming ved midnatt, men de kan allerede høres i denne lenken: https://www.nrk.no/mgp/xl/her-er-de-forste-artistene-i-mgp-2020-1.14832079 

Ulrikke Brandstorp opptrer i lørdagens delfinale

Ulrikke er en av de fem forhåndskvalifiserte artistene. Hennes låt «Attention» slippes fredag 31. januar. På lørdag blir hun å se i Vest-Norges delfinale.

Ulrikke

Raylee, Rein Alexander og Kristin Husøy har så langt kvalifisert seg til finalen etter de tre delfinalene for Sør, Øst og Midt-Norge.

Kontakter

Bilder

Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Loves You deltar i delfinale for Vest-Norge. Foto: NRK
Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Loves You deltar i delfinale for Vest-Norge. Foto: NRK
Last ned bilde
Hege Bjerkreim. Foto: NRK
Hege Bjerkreim. Foto: NRK
Last ned bilde
Nordic Tenors. Jan-Tore Saltnes, Sveinung Hølmebakk og Roald Haarr. Foto: NRK
Nordic Tenors. Jan-Tore Saltnes, Sveinung Hølmebakk og Roald Haarr. Foto: NRK
Last ned bilde
Oda Evjen Gjøvåg. Fot: NRK
Oda Evjen Gjøvåg. Fot: NRK
Last ned bilde
Magnus Bokn. Foto: NRK
Magnus Bokn. Foto: NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom