Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Veslemannen: Pressebrief 6. september kl. 14.00

Del

NVEs seksjonssjef, Lars Harald Blikra og ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, vil holde en pressebrief på Horgheim i Rauma i dag kl 14.00. Politiet vil også være til stede.

Tidspunkt: 14.00

Sted: Horgheim ved parkeringsplassen før tunellen.


Hva gjør NVE

Det er fremdeles igjen en del fjell i bevegelse etter at Spiret og en stor del av Veslemannen raste ut i går kveld. NVE har gode data og overvåker området. To geologer på vei til Romsdalen for å ta en nærmere inspeksjon av hendelsen, se på de gjenværende massene, og for å se på skredets utløpsområdet. Vi vil gjøre ny droneflyging i dag for å få dokumentert volum. 

Etter undersøkelser av området vil NVE gjøre en ny vurdering av farenivået.

nve.no

Bilder før, under og etter den siste hendelsen blir tilgjengelig på nve.no. Her vil vi også oppdatere informasjon om hva vi gjør.

To daglige rapporter

Så lenge det er rødt farenivå, blir to daglige rapporter publisert ca kl 09:00 og ca kl 18:00 på: www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/

Vakthavende geolog (kl 7- 7:30 og etter kl 9): 474 55 454 (ikke sms)

NVEs pressetelefon: 489 97 667 (ikke SMS)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom