Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Veslemannen er ikke lenger en fare for bebyggelse

Del

NVE setter ned farenivået fra rødt til grønt for Veslemannen. Etter det store skredet som gikk sent torsdag kveld har NVE gjort undersøkelser av gjenværende masser og sett på skredets utløpsområdet. Geologene konkluderer nå med at det ikke er sannsynlig at det vil komme flere store skred fra dette fjellpartiet.

– Det er først og fremst en gledelig dag for beboerne som har hatt en krevende situasjon i flere år. Nå vil alle som har levd med denne belastningen få en roligere hverdag uten evakueringer som følge av fare for skred fra Veslemannen, sier Vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund. 

To av NVEs geologer har befart skredet i dag med helikopter, og det er konkludert med at det ikke er fare for bebyggelse eller at det kan komme noe større skred i nærmeste fremtid.

– Mange har stått på siden 2014 for at innbyggerne i Rauma kommune skal være trygge. Jeg vil benytte anledningen til å takke innbyggerne, kommunen, politiet og andre offentlige etater, for det jeg opplever som et svært godt samarbeid. Dette er også en gledelig dag for NVE. En faglig krevende situasjon for oss, som i perioder har vært krevende, er nå over, sier han.

Bilder av skredet før og etter det store skredet, ligger på nve.no

Bilde av vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Nøkkelord

Bilder

vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.
vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.
Last ned bilde

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Skredsikringstiltak i Kåfjord kommune, markering av ferdigstillelse 12 november12.11.2019 10:30:00 CETPressemelding

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har bistått Kåfjord kommune med å redusere fare for ødeleggende skred ved tiltak i Olderdalen, Holmen og Samuelsberg. NVE har det nasjonale ansvaret for flom- og skredfare og bistår kommunene med å kartlegging, sikring og arealplanlegging. Tirsdag 12. november kl. 10.30-12.30 markeres dette på Rådhuset i Olderdalen. Det vil bli befaring av skredsikringstiltaket i Olderdalen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom