ŠKODA

Verdenspremiere på ŠKODA ENYAQ iV

Del

I kveld, klokken 19.00 får ŠKODA ENYAQ iV sin verdenspremiere i Praha, og ŠKODA Norge inviterer deg til å følge avdukingen digitalt, direkte fra kl. 18.40.

– Dette er en stor dag for alle oss som er glade i ŠKODA. Helt siden konseptbilen VISION E ble vist for første gang i 2017, har vi sett frem til dagen i dag. Ikke minst har tusenvis av nordmenn ventet i spenning på å få se den ferdige produksjonsmodellen av ŠKODA ENYAQ iV. I kveld skjer det, og vi gleder oss veldig til å endelig kunne avduke vår helelektriske familie-SUV. Vi inviterer derfor alle som ønsker til å følge avduking direkte fra kl. 18.40 i kveld, sier Thomas Meiner, Direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller AS. 

Helt siden konseptbilene VISION E og VISION iVble vist på bilmessen i Shanghai ogGenève i henholdsvis 2017 og 2019, har forventingene vært store til ŠKODAs helelektriske familie-SUV. Dette blir den første bilen i ŠKODA-porteføljen som er bygget på Volkswagengruppens modulære elbilplattformen (MEB)og markerer med sin verdenspremiere i kveld også ŠKODAs 125-årsjubileeum – noe som gjør det til verdens tredje eldste bilprodusent.   

Milepæl 

Dette er en merkedag for ŠKODA, og lanseringen av ENYAQ representerer en milepæl for det tsjekkiske merket. Det at verdenspremierer legges til Praha og i forbindelse med 125-årsjubileet er en tydelig indikator på hvilken betydning denne bilen har, og i hvilken retning ŠKODA beveger seg – både når det gjelder teknologi og design.  

– Med 125 årsjubileum i år, er ŠKODA er ett av verdens eldste bilmerker, og vi er stolte av vår lange og tradisjonsrike historie. ŠKODA ENYAQ iV er en kombinasjon av den tradisjonsrike historien og vår innovative fremtid. Dette er bare starten, og ENYAQiV er det første glimtet inn i ŠKODAs fremtid – en fremtid vi gleder oss til og særdeles stor tro på, sier Meiner.  

Du kan følge verdenspremieren direkte fra kl. 18.40 ved å klikke deg inn her.

Åpner for bestilling 

Etter verdenspremieren i kveld, åpnerŠKODA Norge for bestillinger for de første kundene med en forhåndsbestilling alleredei morgen tidlig klokken 09.00 – da blir også prisene offentliggjort. Da er dettre ulike batteristørrelser med fire ulike kraftpakker som blir tilgjengelig: 

  • ENYAQ iV 50: 55 kWh (netto: 52 kWh), 109 kW, bakhjulsdrift og rekkevidde inntil 340 km. 
  • ENYAQ iV 60: 62 kWh (netto: 58 kWh), 132 kW, bakhjulsdrift og rekkevidde inntil 390 km 
  • ENYAQ iV 80: 82 kWh (netto: 77 kWh), 150kW, bakhjulsdrift og rekkevidde inntil51km 
  • ENYAQ iV 80X: 82 kWh (netto: 77 kWh), 195kW, to motorer, firehjulsdrift og rekkevidde inntil 460 km  

– Fra i morgen tidlig er det fire varianter av SUV-modellen som blir tilgjengelig for de første kundene på listen. På et senere tidspunkt kommer også coupé-utgaven av ENYAQ iV, samt at vRS-utstyrslinjen etter hvert også blir tilgjengelig på begge karosserivariantene. Uansett hva ditt ønsker og behov er, så er vi sikre på at det finnes en ŠKODA ENYAQ iV for deg. Vi gleder oss, og har klokkertro på at ŠKODA ENYAQ iV kommer til å levere på alt det du forventer av en ŠKODA i dag, og enda litt til, sier Meiner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom