Anima - Stopp dyremishandling

Verdenskjente motemagasinet ELLE dropper pels

Del

Anima hyller i dag motemagasinet ELLE, som har bestemt seg for å droppe pels i alle kommende utgaver av magasinet. ELLE er et verdenskjent motemagasin og utgis i 43 land.

En rev i et skittent nettingbur, tatt på en norsk pelsfarm i 2014. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet
En rev i et skittent nettingbur, tatt på en norsk pelsfarm i 2014. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet

ELLE sine nye retningslinjer sier at de ikke vil tillate redaksjonelt innhold som fremmer pels i bladet, på sine nettsider eller i sosiale medier. Dette inkluderer bl.a. pels på pressebilder og fra moteshow. Bladet vil samtidig ikke tillate bilder av pels i annonser, verken i bladet eller på nett.

Administrerende direktør i ELLE International, Constance Benqué, uttalte dette i forbindelse med lanseringen: – Å være engasjert i samfunnet har alltid vært en av grunnpilarene i ELLEs merkevare. Verden har endret seg, og å stoppe bruken av pels er i tråd med historiens gang. Vi håper at med dette løftet kan ELLE åpne opp for at andre medier slutter å promotere pels over hele verden, og fremme en pelsfri fremtid.

Anima deler dette synet og forventer nå at avgjørelsen vil skape en dominoeffekt i norsk og internasjonal motepresse.

– Det er en helt banebrytende beslutning som ELLE har tatt. Dette sender et veldig tydelig signal til hele bransjen. Jeg er helt sikker på at dette vil skape en kjedereaksjon, og norske motemagasiner vil gå samme vei, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Avgjørelsen ble kunngjort på arrangement Business of Fashions 2021 VOICES i London, og kommer etter en dialog mellom eierne av merkevaren Elle, Lagardère Group, og dyrevernorganisasjoner. Retningslinjene er allerede faset inn hos 13 av 43 land, og for resten vil beslutningen tre i kraft senest fra 1. januar 2023.

ELLEs avgjørelse påvirker følgende:

  • 45 utgaver over hele verden
  • 21 millioner månedlige lesere
  • 6,6 millioner solgte magasiner per måned
  • 175 millioner i totalt reach
  • 46 hjemmesider, 100 millioner unike besøkende, 400 millioner sider vist og flere apps til mobiler og tablets
  • Et nettsted dedikert til det internasjonale nettverket: elleinternational.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En rev i et skittent nettingbur, tatt på en norsk pelsfarm i 2014. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet
En rev i et skittent nettingbur, tatt på en norsk pelsfarm i 2014. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet
Last ned bilde

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Anima er en dyrevernforening som i 2000 ble grunnlagt i Danmark, og som kom til Norge i 2017. Internasjonalt er organisasjonen kjent som Anima International, og opererer i 10 land. Anima jobber for at dyr skal bli respektert, ikke misbrukt. Om det er kjæledyr, husdyr, pelsdyr, forsøksdyr eller dyr i underholdning.

Anima griper inn der det er behov og jobber målrettet for å oppnå konkrete resultater for dyrene. Organisasjonen fokuserer på å påvirke både politikere, bedrifter og forbrukere. Animas viktigste oppgave er å være en stemme for dyrene, da de ikke kan snakke for seg selv.

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass10.9.2021 11:49:10 CEST | Debattinnlegg

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha lest om resultatene av en ny studie fra Københavns Universitet, som viser at 85 prosent av alle verpehøner i Danmark har et ødelagt brystben. Ja, du leste riktig. Mer enn fire av fem høner dør i løpet av sitt korte liv med smertefulle beinbrudd. Og det er all grunn til å tro at problemene også er omfattende i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom