ŠKODA

Verdens første sykkelritt med elektriske arrangørbiler

Del

Sykkel NM i Kristiansand arrangeres nå med 20 ŠKODA ENYAQ som en vesentlig del av rittlogistikken: – At alle våre arrangørbiler er elektriske, er en milepæl som vi håper vil sette en internasjonal standard, sier Cato Karbøl, arrangementsansvarlig for NCF.

– Det har gått kanonbra! Vi er veldig fornøyde etter de første dagene av sykkel-NM. Og å se hele kortesjen med 20 nye ŠKODA ENYAQ rulle gjennom Vennesla, er virkelig artig, fortsetter Karbøl.

– Det er på ingen måte tilfeldig at ŠKODA stiller som partner i det første sykkelrittet som blir arrangert klimanøytralt. Da ŠKODA’s virksomhet startet for 125 år, var det nettopp med sykkelproduksjon. Nå i 2021 produseres ŠKODA ENYAQ iV i hjemlandet Tsjekkia med klimanøytral balanse, sier Morten Moum, PR- og kommunikasjonssjef for ŠKODA i Norge.

I hele 17 år på rad har ŠKODA også vært en hovedsamarbeidspartner for verdens største sykkelritt, Tour De France, hvor nye ENYAQ iV debuterte som ledebil på én etappe i 2020. Men sykkel-NM i Kristiansand er altså det første sykkelrittet i verden der alle arrangørbilene – gjennom hele arrangementet – er helelektriske.

– Vi var veldig spente på forhånd. Hvordan ville det bli med rekkevidde og lading, men etter de første dagene kan vi konstatere at dette går veldig bra. Det var mye strøm igjen på alle bilene etter de første tre rittene på dag én, som både var dame- og herre junior, og U23, sier bilansvarlig fra KCK, Arild Jensen.

Grønn idé fra 4. generasjon Gumpen

Det er ŠKODA’s forhandler i Kristiansand, G-Bil sammen med ŠKODA Norge, som stiller de 20 elektriske ŠKODA ENYAQ-ene til disposisjon for NM-arrangøren. Ideen til et klimanøytralt sykkelritt kom fra fjerde generasjon i Gumpen-familien, Per Øystein Gumpen, som for tiden er servisesjef hos G-Bil. Miljøengasjementet innebærer også at G-Bil kjøper klimakvoter for å kompensere for de fossile bilene som klubbene selv stiller med i arrangementet.

– Vi har fått solid støtte fra ŠKODA Norge, og til og med applaus også fra ŠKODA-konsernet i Tsjekkia. Dette er et stort løft for oss, men også utrolig gøy å være med på, sier daglig leder hos G-Bil, Tor Erik Røed.

Han legger til at nye ŠKODA ENYAQ iV, med over 500 km rekkevidde og muligheten for hurtiglading med 125 kW, er velegnet for den krevende logistikkoppgaven et sykkel-NM er.

Grønn tråd gjennom hele arrangementet

– Vi har tenkt på miljø og nullutslipp når det gjelder avfall også. Vi har laget et system for å ta hånd om for eksempel brukte sykkelflasker. Derfor legger vi sammen med G-Bil en miljøinstruks i alle bilene, sier Cato Karbøl.

Etter arrangementet er fullført vil et miljøregnskap fra revisjons- og rådgivingsselskapet BDO kunne dokumentere om dette også lot seg gjennomføre i praksis.

Sykkel-NM i Kristiansand fortsetter gjennom hele uke 24, og avsluttes med fellesstart landevei for dame og herre elite søndag 20. juni.

– Tilbakemeldingene fra sjåførene som har kjørt ŠKODA ENYAQ for første gang i dag, er veldig gode. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, avslutter Arild Jensen.

Kontakter

Bilder

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg pressemeldinger fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ŠKODA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom