Universitetet i Bergen (UiB)

Velkomstseremoni og innsettelse av nytt rektorat ved UiB

Del

Mandag 16. august klokken 15.00 inviterer Universitetet i Bergen studenter og ansatte velkommen til et nytt semester, og til innsettelse av det nye rektoratet.

Det er klart for et nytt studieår på UiB, og vi gleder oss over å kunne ønske nye og gamle studenter tilbake til studiestart. Seremonien foregår på Museplass i Bergen, der det er plass til 600 deltakere. Arrangementet blir også strømmet direkte.

Under velkomstseremonien feirer vi begynnelsen på et nytt akademisk år for våre nye og etablerte studenter og ansatte. I år overrekkes også rektorkjedet under seremonien for å markere at UiB har fått et nytt rektorat.

– Vi legger bak oss et år som har vært utfordrende for både studenter og ansatte på grunn av pandemien. Nå ser vi fremover til et nytt studieår som vi tror skal bli mer normalt for alle. Åpningsseremonien er en fin mulighet til å feire starten på at vi tar campus tilbake, og gi de nye UiB-studentene en varm velkomst, sier rektor Margareth Hagen.

Seremonien vil ha taler fra rektor, studentene, justisminister Monica Mæland og ordfører Marte Mjøs Persen. I tillegg til en samtale med studentorganisasjonene, vil seremonien ha flere musikalske innslag, og blant annet en minikonsert med en stor norsk artist.

Studentene skal overrekke rektorkjedet

Siden UiB også fikk et nytt rektorat 1. august, vil rektor Margareth Hagen få overrakt kjedet sitt under velkomstseremonien.

Dette er en av de mest høytidelige tradisjonene på UiB. Rektorkjedet ble overrakt til den første rektoren i 1950, som gave fra eldre akademikere i Bergen. Det symboliserer universitetets tradisjoner, verdigrunnlag og betydning.

Vanligvis er det avtroppende rektor som overrekker kjedet til sin etterfølger, men denne gangen er det studentene selv, og leder av Studentparlamentet Thomas Helland-Hansen som skal overreke kjedet.

Av hensyn til smittevern, blir publikum delt inn i tre kohorter. Alle blir oppfordret til å holde én meters avstand, og får tilbud om munnbind ved inngangen. Gjennom fadderuken vil UiB tilby hurtigtester til alle studenter, og vi oppfordrer studentene til å teste seg.

Kontakter

Praktiske spørsmål om arrangementet rettes til:

Hedvig Myklebust
Kommunikasjonsrådgiver ved Studieavdelingen
Hedvig.Myklebust@uib.no
Tel: 55 58 99 86

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Presseinvitasjon fra Forskningsdagene i Bergen20.9.2021 14:30:00 CEST | Presseinvitasjon

Forskningsdagene på Akvariet Fredag 24. september kl. 18.00 Night at the Aquarium - Hav, fred og konflikt. I januar ble FNs havforskningstiår sparket i gang, og Statsraad Lehmkuhl har nettopp begynt på sin 19 måneder lange jordomseiling. I den forbindelse ønsker Forskningsdagene i Bergen å rette oppmerksomheten mot havene og hvordan stater samarbeider om store havområder til tross for politiske forskjeller og konflikter. En rekke forskere vil denne kvelden gi oss et innblikk i hva One Ocean-seilasen handler om, og hvilke utfordringer og muligheter vi står overfor når det gjelder å bruke havet og marine ressurser på en bærekraftig måte. Samarbeid mellom Akvariet i Bergen, One Ocean, Bergen Næringsråd og Statsraad Lehmkuhl. Forskningsdagene på Grand Hotel Terminus Fredag 24. september kl. 19.00 Nobody puts overgangsalderen in the corner! Vi har lenge vært på minussiden når det gjelder kunnskap om kvinnehelse. Spesielt overgangsalderen er et tema mange har et forhold til, men ikke snakker

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom