NHO

Velkommen til pressekonferanse – Veien tilbake for norsk økonomi

Del

Du er invitert til NHOs Økonomisk overblikk der sjeføkonom Øystein Dørum gjennomgår de viktigste trendene og prognoser for norsk økonomi. Torsdag 28. juni klokka 10.00-10.30 i Næringslivets Hus Middelthunsgate 27.

I tillegg vil vi presentere resultatene fra Næringslivets økonomibarometer for andre kvartal. Her har vi spurt bedriftene om deres markedsutsikter, ansettelses- og investeringsplaner, og får et innblikk i hvordan bildet har endret seg for bedriftene siden vi spurte sist – før koronakrisen. 

Aldri før i nyere tid har noe rammet verdensøkonomien så brått og så hardt som koronaviruset.  

I Norge har antall permitterte og arbeidsledigheten skutt i været, bedrifter sliter med å holde seg flytende og det globale markedet svikter. Krisen har kommet brått på, men den har ennå ikke vart særlig lenge. Det er høyst usikkert når økonomien kan vende tilbake til en normalsituasjon og hvordan de langsiktige skadevirkningene blir.  

Regjeringen har svart med betydelige tiltak for å motvirke de økonomiske konsekvensene av virusutbruddet. De økonomiske tiltakene har så langt først og fremst vært rettet mot å begrense skadevirkningene av en delvis nedstengt økonomi. Nå er vi i en fase hvor vi må løfte blikket og se hvordan norsk økonomi skal finne veien tilbake.  

Lettere servering.

NB!  Av hensyn til smittevernet vil det være fint om dere på forhånd kunne melder dere på pressekonferansen via Andreas Høglund, 94373126, andreas.hoglund@nho.no.  Hvis det er ønskelig med en-til-en intervjuer etter pressekonferansen, ta kontakt med samme person.

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom