Lyse

Vekst for fjernvarme

Del

2019 ble et rekordår for fjernvarmeproduksjon i norske byer, og Stavanger/Sandnes er nå Norges 10. største fjernvarmeby.

Nye Sandnes rådhus fikk fjernvarme fra Lyse i fjor. Foto: Stavanger Region European Office.
Nye Sandnes rådhus fikk fjernvarme fra Lyse i fjor. Foto: Stavanger Region European Office.

Tall fra SSBs fjernvarmestatistikk viser at 2019 ble et rekordår til tross for en varm sommer.  

- Fjernvarmeproduksjonen øker i hele Norge, og det er et godt tegn. Vi skal fortsette å levere verdens beste varme- og kjøleløsning, og på den måten bidra til byutvikling og elektrifisering i regionen vår. Det er både energieffektivt og miljøvennlig, sier Audun Aspelund, administrerende direktør i Lyse Neo.

– Det er gledelig å se at produksjonen øker og at enda mer energi som ellers ikke ville ha blitt brukt kommer til nytte i oppvarmingsmarkedet. Det betyr mer plass i byenes strømnett til elektrifisering av for eksempel transportsektoren, sier kommunikasjonssjef Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme. 

Utviklingen i regionen er noe Norsk Fjernvarme har lagt merke til. 

- Det er veldig spennende å følge utviklingen av Lyses utbygging i Stavanger og Sandnes. Den sørger for at stadig mer spillvarme fra Forus kan brukes til oppvarming istedenfor å bli dumpet. Kombinert med satsingen på biogass kutter dette både kundenes og selskapets utslipp. Utvidelsen har gjort at Stavanger-Sandnes nå er kommet inn på topp ti-listen over Norges største fjernvarmebyer. Men jeg tror ikke det stopper der, sier Tomren-Berg. 

Han legger til at Lyses satsing på fjernkjøling er strategisk både viktig og riktig, siden etterspørselen etter fornybare kjøleløsninger øker spesielt i næringsbygg. 

I høst åpnet Lyse Forus kjølesentral som et ledd i å levere både fjernvarme og frikjøling til Havneparken i Sandnes. I Stavanger pågår utbyggingen av fjernvarme fra Jåttåvågen til Urban Sjøfront i Østre bydel for fullt. Innen årsskiftet skal hele strekningen stå ferdig slik at også Stavanger får en energiløsning som avlaster strømnettet. Det frigir kapasitet og reduserer behovet for svært kostbare utbygginger av strømnettet. 

Nøkkelord

Kontakter

Marita OmdalKommunikasjonsrådgiver

Marita Omdal er redaktør for Lyse i sosiale medier. Hun er kommunikasjonsrådgiver med ansvar for energi- og miljøsaker og er kontaktperson for Lyse Neo, Lyse Energisalg og Smartly.

Tel:930 30 976marita.omdal@lyse.no

Bilder

Nye Sandnes rådhus fikk fjernvarme fra Lyse i fjor. Foto: Stavanger Region European Office.
Nye Sandnes rådhus fikk fjernvarme fra Lyse i fjor. Foto: Stavanger Region European Office.
Last ned bilde
Lyse er landets 7. største fjernvarmeselskap, og Stavanger-Sandnes inne blant topp 10 av Norges største fjernvarmebyer. Foto: fjernkontrollen.no
Lyse er landets 7. største fjernvarmeselskap, og Stavanger-Sandnes inne blant topp 10 av Norges største fjernvarmebyer. Foto: fjernkontrollen.no
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Innen fornybar og regulerbar vannkraft er Lyse en nasjonal aktør, og konsernet er nasjonalt ledende på fiberbredbånd.

Lyse har regionalt bygget ut landets mest varierte og komplette infrastruktur for strøm, bio- og naturgass, fjernvarme og fiberbredbånd. 

Konsernet startet sin virksomhet 1. januar 1999, men har røtter mer enn 100 år tilbake i tid. Selskapets aksjonærer er 14 kommuner i Sør-Rogaland.  

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

Lyse øker utbetalingen til eierkommunene til tross for lavere resultat25.3.2021 14:01:49 CET | Pressemelding

Lyse-konsernet hadde et årsresultat på 354 millioner kroner i 2020 mot 928 millioner året før. Underliggende driftsresultat er 1,3 milliarder, en reduksjon på 564 millioner sammenlignet med 2019. Resultatet preges av et år med lav kraftpris, men kompenseres delvis av god resultatutvikling for tele og elnett. Langsiktig utbyttepolitikk gjør imidlertid at utbyttenivået opprettholdes i henhold til prognose. Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2020 er på 1,3 milliarder kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom