Statens vegvesen

Vegvesenet vedtar forelegg

Del

Statens vegvesen vedtar forelegg på 600.000 kroner etter arbeidsulykka i Stalheimskleiva i 2020.

Forelegget er utstedt av politimesteren i vest politidistrikt for overtredelse av punkter i arbeidsmiljøloven og byggherreforskriften i forbindelse med ulykka i Stalheimskleiva i september 2020.

I ulykken raste en gravemaskin med fører ut av Stalheimskleiva og ned en bratt skråning. Gravemaskinen ble liggende på siden, og føreren kom seg ikke ut på egenhånd. Nødetatene ble tilkalt, og gravemaskinføreren kom uskadet fra ulykken. Ulykken medførte store materielle skader.

Forelegget er gitt med grunnlag i at det ikke ble utarbeidet en såkalt sikkerjobb-analyse skriftlig for den omtalte arbeidsoperasjonen. Videre var det ikke utarbeidet ny skriftlig risikovurdering når det ble startet med å lete etter sprengstoff.

Statens vegvesen vedtar forelegget av prosessøkonomiske hensyn.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom