Statens vegvesen

Vegvesenet og Skanska signerer Norges største vegutbyggingskontrakt

Del

Mandag 12. desember kl. 12:12 signerer vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og konsernsjef Ståle Rød kontrakten for den nordlige delen av utbyggingen av E39 Rogfast. Med en verdi på fem milliarder kroner er kontrakten den aller største vegutbyggingskontrakten i Norge gjennom tidene.

Med arbeidet på nordlige kontrakten starter kryssingen av Boknafjorden. Det er også starten på arbeidet med å gjøre strekningen Stavanger-Bergen ferjefri.

Det er også den suverent største landbaserte kontrakten som er inngått i Rogaland. Sammen med de andre Rogfast-kontraktene vil ringvirkningene være enorme lokalt med et stort behov for mange typer arbeidskraft.

Planen var også å underskrive den sørlige kontrakten, Rogfast E03, med JV Implenia Stangeland samme dag. Det har kommet inn en klage på tildelingen. Vi avventer derfor å signere denne kontrakten til klagen er behandlet.

Media er velkomne til den historiske kontraktsigneringen.

Oppmøte er 1200 på Rogfastriggen til Statens vegvesen i Mekjarvika.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland vil sammen med utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik og prosjektsjef for E39 Rogfast, Oddvar Kaarmo, svare på spørsmål i Statens vegvesen. Fra Skanska deltar blant annet konserndirektør Ståle Rød, anleggsdirektør Anders Geirsta og prosjektsjef for E39 Rogfast Anne Brit Moen.

Kontakter

Øyvind EllingsenSeniorrådgiver kommunikasjonStatens vegvesen, E39 Rogfast

Tel:93214350

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom