Kulturrådet

Vedtakene klare på stimuleringsordningens runde 2

Del

I dag er 240 nye millioner bevilget til rundt 570 søknader på stimuleringsordningen. – Dette er viktige midler for kultursektoren. Midlene skal holde liv i næringskjeden i kulturlivet og sikre gode opplevelser for publikum over hele landet, sier Kristin Danielsen.

Larvik kulturhus har fått støtte til en konsert med Valkyrien Allstars. (Pressefoto)
Larvik kulturhus har fått støtte til en konsert med Valkyrien Allstars. (Pressefoto)

Bergen Live, All Things Live Norway og Act Concerts er blant arrangørene som får stimuleringsmidler denne gang, og det har også gått midler til bl.a. kulturhusene i Harstad og Larvik, og en rekke tildelinger til Stavanger konserthus. Nærmere 1 000 søknader har blitt behandlet siden forrige søknadsfrist, inkludert avslagene fra første runde som har blitt behandlet på nytt etter at Kulturdepartementet økte rammen for ordningen.

Totalt på begge rundene har det nå blitt bevilget 493 millioner kroner til 968 søknader. Det har kommet inn mer enn 1500 søknader til de to første rundene, og det står igjen ca 300 millioner kroner til de to kommende søknadsrundene.

– Søknadsmengden viser oss hvor viktig denne ordningen er for kultursektoren, sier Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet. – Saksbehandlerne våre har jobbet på spreng for å sikre en helhetlig fordeling av midler til kulturaktører og publikum over hele landet.

Mest til konserter

Mer enn 50% av tildelingssummen så langt i 2021 har gått til konserter. I tillegg har det gått store summer til filmsektoren og til festivaler. Av enkeltfylker ligger Oslo og Vestland høyest, men den geografiske oversikten viser også at en tredjedel av midlene har gått til søkere med arrangementer i flere fylker eller som har oppgitt «Hele landet» som område. Midlene går ut til alle landets fylker.

Hvis du vil se dette innholdet fra www.kulturradet.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Hvis du vil se dette innholdet fra www.kulturradet.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

– Våre egne rapporter viser at musikkbransjen er blant de som har blitt truffet hardest under koronakrisen, og tildelingen reflekterer dette, sier Danielsen. – Samtidig er det Kulturrådets jobb å sikre et mangfold av kulturuttrykk også innenfor denne ordningen. Vi er opptatt av å sikre et mangfold i kulturuttrykk, slik at disse viktige midlene går til en rekke ulike kultursjangre, og fordeles på arrangementer i både byer og bygder over hele landet.

To tredjedeler av søknadene innvilget

170 av bevilgningene er basert på avslag fra første runde, og der aktørene har sendt inn ny søknad på samme arrangement er det den sist innsendte søknaden som har blitt behandlet. Totalt har 362 søknader med utgangspunkt i avslag fra første runde blitt behandlet i denne runden. I tillegg ble 600 helt nye søknader behandlet til runde 2, og 398 av disse søknadene ble helt eller delvis bevilget. Totalt har begge rundene en innvilgelsesprosent på hele 65%.

Neste søknadsfrist er mandag 10. mai, og siste frist for arrangementer vårhalvåret er 1. juni. Kulturdepartementet har også varslet en tilsvarende ordning for sommermånedene, men foreløpig må arrangementene det søkes støtte til avholdes senest 30. juni.

Holder sektoren åpen

– Nå ser vi konturene av at kulturlivet kan åpne igjen, men det er fortsatt en god stund til kultursektoren er i stand til å holde samme aktivitetsnivået som før pandemien, sier Danielsen. – Jeg er glad for at vi kan gjøre vår del av jobben for å sikre at en så stor del av sektoren som mulig kan holdes åpen gjennom denne krisen.

Kulturrådet har anslått at en tredjedel av omsetningen i kultursektoren forsvant i løpet av 2020, og parallelt med håndteringen av koronaordningene jobber Kulturrådet og Norsk filminstitutt med et gjenoppbyggingsoppdrag på vegne av Kulturdepartementet. De første analysene er ventet ferdige i juni måned.

– Sammen med sektoren skal vi legge et grunnlag for hvordan norsk kunst- og kulturliv kan bygges opp og utvikles når pandemien er over. Det er et viktig oppdrag, sier Danielsen.

Kontakter

Bilder

Larvik kulturhus har fått støtte til en konsert med Valkyrien Allstars. (Pressefoto)
Larvik kulturhus har fått støtte til en konsert med Valkyrien Allstars. (Pressefoto)
Last ned bilde
Kristin Danielsen. Foto: Marta Anna Løvberg
Kristin Danielsen. Foto: Marta Anna Løvberg
Last ned bilde

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg pressemeldinger fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom