Våtromsnormen viser hvordan du bygger gulv med elektrisk gulvvarme

Gulv med elektrisk gulvvarme skal være utført slik at ikke varmen fra varmeenheten kan føre til antennelse av brennbare materialer, eller til andre skader på materialer i nærheten. I NEK 400 omtales dette som beskyttelse mot skadelige termiske virkninger.
I tillegg ønsker man at varmen fra varmeenhetene i hovedsak går til oppvarming av våtrommet og ikke til for eksempel himlingen i rommet under.
BVN 31.210 Gulv med innstøpte elektriske varmeenheter. Krav til oppbygning gir råd om hvordan man kan bygge opp et våtromsgulv slik at varmeutviklingen fra den elektriske varmeenheten ikke kan skade de andre materialene i gulvkonstruksjonen. Bladet gir også råd om varmeisolering av gulvet slik at man oppnår effektiv energibruk gjennom redusert varmetap.
Unngå tildekking av gulv med elektriske varmeenheter
Ikke glem at områder under gulvmontert inventar må være varmefrie. Varmefrie områder er beskrevet i BVN 45.205. Det frarådes også å plassere godt isolerende gjenstander som skittentøyskurv eller matter på gulv med elektriske varmeenheter.
Isolerende gjenstander fører til lokalt høyere temperatur i gulvet og kan påskynde aldring av varmeenheten og membranen, og føre til misfarging av overflatebelegg. Tildekking reduserer også varmeavgivelsen til rommet.
Bladet erstatter blad utgitt i 2002.
Andre nye og reviderte blader i Våtromsnormen
BVN 50.100 Registrering av produkter. Søknad og vilkår
BVN 62.401 Egenkontroll av arbeider. Bruk av BVNs sjekklister
BVN 34.321 Påstrykningsmembran – systemer og montering
BVN 34.335 Foliemembran – systemer og montering
Kontakter
Thale Sofie PlesserSeniorforsker
Tel:93215067ThaleSofie.Plesser@sintef.noKathrine NitterSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 932 00 559kathrine.nitter@sintef.noBilder


Om SINTEF
Om SINTEF Community
SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom