HeidelbergCementHeidelbergCement

Varsel om utfordrende lagerbeholdning av sement

Del

Norcem har de siste ukene opplevd en svært anstrengt leveringssituasjon i hele Norge, og utfordringene fortsetter etter nye uforutsette hendelser.

Norcem Brevik
Norcem Brevik

-Vi er kommet i en situasjon hvor krigen i Ukraina påvirker hele leveransekjeden, med nye utfordringer og problemstillinger som oppstår hver dag som følge av krigen og konsekvensene denne har for tilgangen på nødvendige innsatsfaktorer, sier Adm.Direktør John Sunde.

-Dette skjer samtidig med at vi ved våre fabrikker i Kjøpsvik og Brevik gjennomfører årlig vedlikeholdsarbeid på ovner og møller. Slike revisjoner varer normalt i tre uker og er bestemt lang tid i forveien for å sikre leveranse av sement i tiden fabrikkene står. Nå er vi i den uheldige situasjonen hvor begge fabrikkene er på etterskudd på grunn av uforutsette hendelser, og det får da konsekvenser for vår leveringsdyktighet.

Flere parallelle situasjoner påvirker negativt

Norcem har i den siste tiden opplevd flere uheldige episoder ved fabrikkene i Norge. 
-Breviksfabrikken har fått en force majeure-situasjon som følge av et uventet bortfall av personell hos en leverandør som skulle utføre arbeid knyttet til revisjonsstansen, på grunn av situasjonen i Ukraina. I Kjøpsvik har fabrikken hatt et havari på en sentral motor som har ført til en rekke forsinkelser på oppstart.

Tilsammen fører dette til at vi ikke er operative per tidspunkt verken i Kjøpsvik eller i Brevik, sier Sunde.

Jobber med å finne løsninger

Norcem har gjennomført flere tiltak for å dekke etterspørselen.

-Helt siden årsskiftet har vi importert sement, og jobbet med å finne løsninger på situasjonen i det krevende markedet vi nå befinner oss i. Samtidig ser vi at det uventede bortfallet av volumet fra Kjøpsvik og særlig Brevik gjør at vi nå forventer å gå inn i en generell stock-out situasjon, og den krevende situasjonen i markedet gjør at disse volumene ikke lenger lar seg erstatte kun gjennom import. Hvor lenge dette vil vedvare, er vanskelig å si per dags dato, sier Sunde.

Samtlige sementterminaler i Norge kan bli berørt

Norcem har 21 sementsiloer rundt om i Norge som fordeler sement i landet, og samtlige terminaler kan bli berørt i tiden fremover.

-Vi gjør vårt ytterste for å kunne levere sement til alle våre sementterminaler, og vil etter beste evne informere regionsvis så langt det lar seg gjøre. Per i dag vet vi ikke hvor lenge denne situasjonen vil vedvare, men vi vil komme tilbake med informasjon så fort som mulig, avslutter Sunde, som ber berørte kunder ta kontakt med sin lokale kontaktperson for ytterligere informasjon.

Kontakter

Bilder

Norcem Brevik
Norcem Brevik
Last ned bilde
Norcem Brevik
Norcem Brevik
Last ned bilde
Norcem Kjøpsvik
Norcem Kjøpsvik
Last ned bilde

Lenker

Om HeidelbergCement

HeidelbergCement
HeidelbergCement
Lilleakerveien 2B
0283 Oslo

http://www.heidelbergcement.no

Norcem er en del av HeidelbergCement Group, som er en av verdens største produsenter av byggematerialer, og er markedsledende innenfor tilslag, sement og betong.

Konsernet har ca. 55 000 ansatte på over 3 000 steder i mer enn 50 land.

Følg pressemeldinger fra HeidelbergCement

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra HeidelbergCement på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra HeidelbergCement