Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Varsel om rødt farenivå for Veslemannen

Del

NVE setter opp farenivået til rødt for Veslemannen på grunn av mye nedbør og store bevegelser.

Veslemannen er en liten, men svært aktiv del av fjellpartiet Mannen. Farenivået for Veslemannen ble først hevet til gult farenivånivå 13. juni på bakgrunn av økte bevegelser. Tidligere søndag 30.juni ble farenivået hevet til oransje.

-  Siden har bevegelsene fortsatt å øke i hastighet, og vi ser nå at det er stor ustabilitet i hele fjellpartiet. På bakgrunn av dette ble farenivået hevet til rødt søndag kveld, sier geolog Gudrun Dreiås Majala i NVE.

Det kom en del nedbør på Mannen utover søndagen og det er meldt betydelige nedbørsmengder frem til mandag kveld. Nedbøren vil trolig komme som snø i høyden. 

Bevegelsene er nå omtrent 60-40 mm/d i øvre del og 6-11 mm i nedre del av fjellpartiet. Hastighetene har økt siste timene, og det fortsetter å komme nedbør.

Ved rødt farenivå blir det publisert to daglige rapporter morgen og kveld på: www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/

Les mer om Mannen og Veslemannen på: www.nve.no/flaum-og-skred/fjellskredovervaking/mannen

NVEs pressetelefon: 489 97 667 (ikke SMS)

Lenker

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Skredsikringstiltak i Kåfjord kommune, markering av ferdigstillelse 12 november12.11.2019 10:30:00 CETPressemelding

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har bistått Kåfjord kommune med å redusere fare for ødeleggende skred ved tiltak i Olderdalen, Holmen og Samuelsberg. NVE har det nasjonale ansvaret for flom- og skredfare og bistår kommunene med å kartlegging, sikring og arealplanlegging. Tirsdag 12. november kl. 10.30-12.30 markeres dette på Rådhuset i Olderdalen. Det vil bli befaring av skredsikringstiltaket i Olderdalen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom