Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Varsel om rødt farenivå for Veslemannen 19. juli 2019

Del

NVE setter opp farenivået til rødt for Veslemannen på grunn av økte bevegelser og mange steinsprang.

På morgonen i dag gjekk det fleire større steinsprang og hastigheita til fjellpartiet auka mykje. Farenivået blei då heva frå gult til oransje. I ettertid har steinsprangaktiviteten avtatt, men det er framleis store bevegelsar. No er hastigheita om lag 500 mm/døgn i øvre del av området, og 60 mm/døgn i frontpartiet. Det går framleis steinsprang, og med så store bevegelsar kan endringar skje raskt. Det er meldt utrygt for regn utover dagen, og vasstilførsel har tidlegare vist seg å gi auka bevegelse i fjellpartiet. På bakgrunn av dette aukar NVE farenivået ytlegare, til raudt.

Veslemannen er ein liten, men svært aktiv del av fjellpartiet Mannen.

To daglige rapporter

Ved rødt farenivå blir to daglige rapporter publisert ca kl 09:00 og ca kl 18:00 på: www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/

NVE vil i utgangspunktet ikke være tilstede i Rauma ved oransje og rødt farenivå, noe som medfører at det ikke vil bli holdt daglige pressebriefer.

Dersom Rauma kommune eller de evakuerte i enkelte situasjoner har behov for dialog og direkte møter med NVEs fagfolk vil, NVE prioritere tilstedeværelse i Rauma. 

Ved rødt farenivå blir det publisert rapporter for Veslemannen morgen og kveld, disse publiseres på varsom.no

Les mer om Mannen og Veslemannen her

Se ukentlige rapporter for alle fjellpartiene NVE overvåker på varsom.no

Kontakter

Vakthavende geolog (kl 7- 7:30 og etter kl 9): 474 55 454 (ikke sms)

NVEs pressetelefon: 489 97 667 (ikke SMS)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom