Amedia

Vaktskifte i Varingen

Del

Tor Hjelset er ansatt som ny ansvarlig redaktør i lokalavisa Varingen i Nittedal. Han overtar etter Jan Fossen som har hatt stillingen i 37 år.

Jan Fossen, Tor Hjelset og Kristina Fritsvold Nilsen (Foto: Knut Hjertaas, Varingen)
Jan Fossen, Tor Hjelset og Kristina Fritsvold Nilsen (Foto: Knut Hjertaas, Varingen)

– Det er forskjell på å se et nedslagsområde gjennom øynene til en beboer og gjennom øynene til en redaktør. Nå må jeg forandre fokus og ta på meg de redaksjonelle brillene for området. Når jeg skal jobbe i Nittedal blir det å se på ting med et helt annet aspekt, sier Hjelset som bor i kommunen.

Han kommer fra stillingen som redaksjonssekretær i Frelsesarmeens blad Krigsropet. Han har jobbet som journalist i Varingen fra 2007 til 2011, og var redaksjonssjef i avisa fram til 2017.

– Hva skal man si om å overta etter en person som ikke bare har jobbet, men vært avisa i alle disse årene. Ved siden av å lede avisa i det daglige har han tatt Varingen gjennom store endringer innen journalistikken, tekniske endringer og eierstrukturer. Det er imponerende, sier Hjelset om forgjengeren. 

– Tor har stor kunnskap om Nittedal, han er stø på det journalistiske og har erfaring fra andre mediehus. Jeg har veldig tro på at dette blir bra, sier styreleder Kristina Fritsvold Nilsen i Varingen om ansettelsen av Tor Hjelset som ny redaktør. 

Jan Fossen har sittet som redaktør siden 1. juni 1983 og kommer til å slutte ved årsskiftet. 

– Noe som i våre dager bare må sies å være imponerende. Ikke minst med tanke på de endringer innen journalistikken, tekniske hjelpemidler og strukturer i avishusene som har vært innen bransjen på de årene, sier Fritsvold Nilsen. 

– Tidene og journalistikken forandrer seg. Fra jeg begynte og frem til i dag tror jeg at jeg har vært på alle kommunestyremøter, og kanskje også komitemøter, som har vært holdt på rådhuset. Ikke bare journalistikken, men også de nye tekniske tidene med direkte overføringer, gjør at slike møter ikke lenger er der vi bruker mest tid. Og jeg tror at når jeg går av så kommer ikke jeg til å være der heller, smiler Jan Fossen.

Bilder

Jan Fossen, Tor Hjelset og Kristina Fritsvold Nilsen (Foto: Knut Hjertaas, Varingen)
Jan Fossen, Tor Hjelset og Kristina Fritsvold Nilsen (Foto: Knut Hjertaas, Varingen)
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom