Andermatt Swiss Alps AG

Vail Resorts kjøper sveitsiske Andermatt-Sedrun

Del

Vail Resorts, verdens største skianleggsoperatør, betaler 1,4 milliarder kroner for 55 prosent av det sveitsiske skianlegget Andermatt-Sedrun. Hele beløpet skal brukes til å videreutvikle destinasjonen, som også tiltrekker mange nordmenn.

Verdens største skianleggsoperatør Vail Resorts, Inc. (Vail Resorts), med hovedkontor i Colorado, USA, kunngjorde i dag at det investerer 149 mill. sveitsiske franc (tilsvarer 1,38 milliarder kroner) for å overta 55 prosent av Andermatt-Sedrun Sport AG. Hele transaksjonsbeløpet vil bli reinvestert og brukt til videre utvikling av destinasjonen. Andermatt Swiss Alps AG (ASA) vil fortsatt eie cirka 40 prosent av aksjene i selskapet. Vail Resorts eier og driver 40 skisteder i USA, Canada og Australia. Dette strategiske partnerskapet er selskapets første investering i et skianlegg i Europa.

Vail Resorts' investering på 149 mill. franc består av to deler: 110 mill. (1,02 mrd. kroner) i investering i Andermatt-Sedrun Sport AG til bruk i kapitalinvesteringer for å forbedre gjesteopplevelsen på fjellet, og 39 mill. (362 mill.), som vil bli betalt til ASA og fullt reinvesteres inn i eiendomsutviklingen av området. ASA reinvesterer i utviklingen av sin kjernevirksomhet i Andermatt-Sedrun som er eiendom, hoteller, infrastruktur og utvidelse av Andermatt Reuss. 110 mill. sveitsiske franc vil bli reinvestert gjennom Andermatt-Sedrun Sport AG på fjellet, inkludert heiser, snøproduksjon, gastronomi, fritidstilbud og infrastruktur i skiområdet.

Andermatt Swiss Alps AG har historisk investert tilsvarende 12 mrd. kroner inn i området, og 1,4 mrd. kroner gjennom Andermatt-Sedrun Sport AG for å utvide og modernisere SkiArena i Andermatt-Sedrun. Vail Resorts’ investering i Andermatt-Sedrun Sport AG vil sette betydelig fart på utvidelsen av SkiArena Andermatt-Sedrun og utviklingen av destinasjonen som helhet. Aksjepartnerskapet mellom Vail Resorts og ASA er basert på den felles visjonen om å fortsette å bygge og utvikle en landsby og skiområde i verdensklasse.

– Vail Resorts er den ideelle partneren for vårt mål om å utvikle Andermatt til den foretrukne alpedestinasjonen. Med Vail Resorts sterke ekspertise innen vellykket drift av integrerte fjelldestinasjoner, selskapets imponerende evne til markedsføring, og den ekstra kapitalinvesteringen i området, vil Vail Resorts gi et betydelig løft til utviklingen av Andermatt-Sedrun, sier Samih Sawiris, majoritetseier i ASA.

– Det er flott å ha Vail Resorts som partner i gruppen vår på 14 destinasjoner, sier Omar El Hamamsy, Chief Operating Officer i Orascom Development Holding AG (ODH), den andre store aksjonæren i ASA.

ODH bringer med seg en lang, vellykket merittliste med luksusutviklinger over hele Europa og Midtøsten, som, kombinert med partnerskapet og investeringen fra Vail Resorts, vil fortsette å styrke turismen til destinasjonen.

– Å komme inn på det europeiske skimarkedet har vært en langsiktig strategisk prioritet for Vail Resorts. Vi er glade for å samarbeide med ASA og investere vår kapital og ressurser for å støtte Andermatt-Sedruns transformasjon til et førsteklasses reisemål. Vi planlegger å stole sterkt på og lære av våre partnere, fellesskapsmedlemmer og Andermatt-Sedrun-teamet etter hvert som vi får erfaring og forståelse for feriestedet, dets gjester og drift. Vi er stolte av å legge til denne utrolige sveitsiske destinasjonen til vårt nettverk av feriesteder i verdensklasse og til Epic Pass når vi utvider tilgangen for våre eksisterende passholdere og ser etter å skape et enda sterkere tilbud for skiløpere og syklister i Europa, sier Kirsten Lynch, administrerende direktør i Vail Resorts.

Selskapenes partnerskap går utover en felles forpliktelse for å heve gjesteopplevelsen. Både Vail Resorts og ASA verdsetter sikkerhet, bærekraft og til å bidra til suksessen til lokalsamfunnene deres. Spesielt har begge selskapene eksisterende individuelle forpliktelser for å beskytte og bevare naturen ved å oppnå karbonnøytralitet – Vail Resorts gjennom sin Commitment to Zero (et mål null om netto null CO2e-utslipp på alle 40 feriesteder innen 2030) og ASA gjennom Andermatt Responsible, selskapets kampanje for bærekraftig, klimavennlig turisme i Andermatt-regionen med mål om null CO2e-utslipp fra drift innen 2030.

En representant for Vail Resorts vil overta som styreleder for Andermatt-Sedrun Sport AG, og ASA vil utnevne nestleder. Saker inkludert fremtidig organisering og annet vil bli avgjort i løpet av de kommende månedene. Vinterdriften for 2021/2022 fortsetter som planlagt frem til 1. mai. Det blir ingen endring for ansatte.

Avtaleteamet ble ledet av Naguib S. Sawiris, medlem av ASAs styre og utpekt styreleder i Orascom Development Holding AG. Transaksjonen forventes avsluttet før ski- og rittsesongen 2022/23. Vail Resorts planlegger å inkludere Andermatt-Sedrun på 2022/23 Epic Pass og Epic Day Pass med All Resorts Access, med forbehold om tidspunktet for avsluttet transaksjon.

Det vil gjennomføres en webcast mandag 28.mars kl.10:30 med mulighet for å stille spørsmål om transaksjonen og planene for videre utvikling. Lenke til webcast her: https://87399.choruscall.eu/links/andermatt220328.html

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Andermatt Swiss Alps AG

Andermatt Swiss Alps AG
Gotthardstrasse 2
6490 Andermatt, Sveits

+41 41 874 88 88https://www.andermatt-swissalps.ch/en

Andermatt Swiss Alps AG utvikler og driver med formål om å utvikle området til en attraktiv helårsdestinasjon. Selskapet tilbyr og utvikler hoteller, leiligheter, parkerings- og næringseiendommer, konferanse- og golfbanefasiliteter og andre tjenester. Andermatt Swiss Alps tilbyr sine tjenester i Sveits.

Følg pressemeldinger fra Andermatt Swiss Alps AG

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Andermatt Swiss Alps AG på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.