Statens vegvesen

Været skaper utfordringer for trafikken

Del

Vinterværet gir utfordringer for trafikken i flere landsdeler lørdag. Statens vegvesen oppfordrer alle som skal ut på vegene om å skaffe seg oversikt over kjøreforhold og eventuelle stengte veger før de legger i veg.

Sjekk trafikkmeldingene på 175.no, lytt på radio og følg med på lokale nyheter før du skal kjøre.

I nord fører vind og snøskredfare til at flere veger er stengt, kolonnekjørt eller i fare for å bli stengt på kort varsel. I skrivende stund er E6 Kvænangsfjellet kolonnekjørt på grunn av været. Vegen kan bli stengt her på kort varsel. Lenger nord er E6 stengt ved Langfjorden på grunn av skredfare. Ny vurdering på om vegen kan åpnes vil bli gjort kl. 10 søndag. Flere andre veger er stengt, og ferjesamband innstilt, i landsdelen. Søndag er det ventet underkjølt regn på Helgeland og i Salten.

I vest har flere veger vært stengt på grunn av snøras lørdag. Vegene skal nå være ryddet. Rv. 13 Vikafjellet vil være stengt fra kl. 22 lørdag kveld på grunn av rasfare. Også flere veger i Sogn og Fjordane vil være nattestengt på grunn av rasfare.

I Trøndelag har det tidligere i lørdag vært svært glatte veger en rekke steder på grunn av underkjølt regn. Nå har været i Trøndelag endra seg til det bedre, og det er gjort tiltak som strøing og salting som har hatt god effekt.

Nøkkelord

Kontakter

Øystein Skotte, pressevakt, tlf. 953 00 727

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

E18/E39 Gartnerløkka - Kolsdalen er Sørlandets mest trafikkerte knutepunkt2.3.2021 18:25:47 CETKronikk

Dagens vegsystem på Gartnerløkka lider av følgefeil fra de tidligste tider. Mange kaller området en «gordisk knute» som fører til køer og forsinkelser. Vegsystemet er sårbart i en beredskapssituasjon og passer dårlig i en by. Det har også dårlige forhold for gående og syklende. Ikke er det miljøvennlig, ei heller samfunnsøkonomisk. For hvert år med økende trafikk blir dagens vegsystem dårligere og dårligere. Derfor må Gartnerløkka - Kolsdalen bygges nå. Uavhengig av Ytre ringveg Prosjektet E18/E39 Gartnerløkka - Kolsdalen er planlagt og regulert parallelt med tilgrensede arealer og aktiviteter som ferjehavn, jernbanestasjon, bussterminal, byutvikling på arealer til Bane NOR (Quadrum), ny Havnegate og Vestre Strandgate som sentral kollektivgate. Statens vegvesen har planlagt både prosjektet Gartnerløkka - Kolsdalen og prosjektet Ytre ringveg rundt Kristiansand. Nye Veier AS har fått oppdraget med å regulere og bygge Ytre ringveg. Den er et landevegsprosjekt med stor andel tunnel, mens G

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom