Norges Kampsportforbund

Uttakene til junior-VM i karate og U21-EM i taekwondo er klare

Del

Mange av landets satsende kampsportutøvere går en spennende høst i møte: Totalt 20 norske karate- og taekwondo-utøvere er tatt ut til internasjonale juniormesterskap i løpet av de neste månedene.

Karate-utøver Annika Sælid og landslagstrener Wayne Otto forbereder seg til høstens junior-VM. Foto: Norges Kampsportforbund.
Karate-utøver Annika Sælid og landslagstrener Wayne Otto forbereder seg til høstens junior-VM. Foto: Norges Kampsportforbund.

Junior-VM i karate: Første stevne som landslagsutøver

Kadett-, junior- og U21-VM i karate arrangeres i Santiago de Chile 23.-27. oktober. Totalt 11 norske utøvere er tatt ut, og trenere for mesterskapet er landslagstrener Wayne Otto og seniorutøver Bettina Alstadsæther. 

I forbindelse med uttaket har landslagsledelsen observert utøverne på samlinger og stevner her hjemme i Norge. Resultater og utvikling på utvalgte evalueringsstevner er også vektlagt.

Den norske troppen i Chile:

 • Annika Sælid – U21 -68kg (Sentrum Kampsport)
 • Mariam Skogland – U21 -55kg (Mizuchi KK)
 • Ingeborg Pedersen – Jr +59 (Sarpsborg KK)
 • Nora Benedicte Handelsby – Jr. -59 (Sarpsborg KK)
 • Ylva Forberg – Jr. -53kg (Asker KK)
 • Hani Mirzadeh – Kadett +54kg (Sarpsborg KK)
 • Adrian Lopez Salas – U21 -84kg (Sarpsborg KK/Landslaget)
 • Daniel Cho Johnsen – U21 -67kg (Sentrum Kampsport)
 • Henrik Rydstrøm – Jr. +76kg (Sarpsborg KK)
 • Martin Raab Lien – Jr. -76kg (Sarpsborg KK)
 • Tobias Lunde Lilleborgen – Kadett. -52kg (Sarpsborg KK)

 -VM for kadetter, junior- og U21-utøvere er alltid spennende, og gir et innblikk i hvem som kommer etter de etablerte utøverne vi har i Norge på seniorsiden allerede, forteller toppidrettskonsulent Raik Tietze i Norges Kampsportforbund.

Én av utøverne som allerede har tatt steget inn på fulltidslandslaget er Adrian Lopez Salas (19). Salas tok en flott 5.plass i årets EM, og flytter nå til Oslo for å bli fulltidsutøver.

– Salas imponerte med femteplassen i sitt første internasjonale seniormesterskap. I tillegg til Salas har flere utøvere i troppen allerede betydelig internasjonal erfaring, inkludert Annika Sælid, som tok gull i junior-OL i Argentina i fjor. Sælid er nå ranket som nummer tre i verden i sin vektklasse. Vi håper selvfølgelig på medaljer, men det klart viktigste målet med dette stevnet er erfaring og utvikling frem mot senioralderen, påpeker Tietze.

U21-EM i taekwondo: Bronsevinner fra kadett-EM deltar

U21-EM i taekwondo arrangeres i Helsingborg 5.–8. september, og ni utøvere skal representere Norge i mesterskapet.

Den norske troppen i Helsingborg:

 • Veronica Haugen fra Keum Gang Taekwondo (-46 kg)
 • Eliza Frazier Haugen fra landslaget og Tveita Taekwondo Klubb (-73 kg)
 • Niklas Oguz fra Grorud Taekwondo Klubb (-54 kg)
 • Kristian Storsul Borgen fra Ski Taekwondo Klubb (-58 kg)
 • Kevin Evensen fra Grorud Taekwondo Klubb (-58 kg)
 • Jesper Rogstad fra Tveita Taekwondo Klubb (-63 kg)
 • Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb (-68 kg)
 • Botond Davoti fra Tøyen Taekwondo Klubb (-80 kg)
 • Milos Pilipovic fra Grorud Taekwondo Klubb (-87 kg)

En av de som skal konkurrere i U21-EM er Kristian Storsul Borgen (16) fra Drøbak. Storsul Borgen, som konkurrerer for Ski Taekwondo Klubb, markerte seg for alvor internasjonalt i 2017, da han ble historisk ved å ta Norges aller første medalje på herresiden i et kadett-EM.

I tillegg til rekken av unge og lovende utøvere utenfor landslaget, deltar også landslagsutøver Eliza Frazier Haugen (20) i U21-EM. Oslo-jenta Haugen representerer Tveita Taekwondo Klubb, og har vært en del av landslaget siden oktober i fjor.

Kontakter

Bilder

Karate-utøver Annika Sælid og landslagstrener Wayne Otto forbereder seg til høstens junior-VM. Foto: Norges Kampsportforbund.
Karate-utøver Annika Sælid og landslagstrener Wayne Otto forbereder seg til høstens junior-VM. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde
Kristian Storsul Borgen er en av landets mest lovende taekwondo-utøvere. Foto: Norges Kampsportforbund.
Kristian Storsul Borgen er en av landets mest lovende taekwondo-utøvere. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. 

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

Wushu: To norske medaljer på første dag i online-EM25.5.2020 13:47:08 CESTPressemelding

Som en følge av korona-epidemien ble årets EM i wushu, som var planlagt arrangert i Moskva, avlyst. Det europeiske wushu-forbundet ønsket allikevel å gi utøvere av kinesisk kampsport over hele Europa et konkurransetilbud, og i dag ble derfor online-EM i wushu innledet. Totalt deltar seks norske utøvere i mesterskapet. Allerede på mesterskapets første dag markerte den norske troppen seg, med sølv til Sophia Abramowski (12) og bronse til Jonas Thorsen Loe (17).

TAEKWONDO MØNSTER: NYTT GULL TIL NINA BANSAL11.5.2020 12:17:10 CESTPressemelding

Forrige uke arrangerte World Taekwondo Europe (WTE) sin første online-konkurranse i taekwondo mønster. Fem norske utøvere deltok, og landslagstrener og utøver Nina Bansal tok gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden. Online-konkurranser har blitt etablert av flere aktører nå i korona-perioden, og stevnene viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over. I stevnet avholdt av det europeiske taekwondoforbundet forrige uke deltok hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom