Statens vegvesen

Utsetter fristen for gjennomført opplæring i mørkekjøring

Del

På grunn av oppblussing av Covid-19 smittetilfeller flere steder i landet forlenger Statens vegvesen midlertidig fristen for gjennomføring av mørkekjøring fra 31.oktober til 31.desember, slik at trafikkskolene skal få gjennomført trafikantopplæringen på en trygg måte.

Opplæring med trygg avstand gir begrensninger i antall deltakere som kan delta på denne opplæring per kurs. Smittevernstiltakene reduserer derfor trafikkskolenes kapasitet, noe som kan føre til at det kan bli elever som ikke får gjennomført mørkekjøring innen ordinær frist, derfor er fristen nå forlenget til 31.desember for gjennomføring det obligatoriske kurset i mørkekjøring: «Trafikant i mørket»

Endringen i fristen vil resultere i at mange øvelseskjøringsbevis ikke lenger har rett gyldighetsdato, da de er utstedt før unntaket. Alle som skal øvelseskjøre må derfor gå inn på vegvesen.no/din side og finne sitt elektroniske bevis der, som alltid er oppdatert med rett gyldighetsdato.

For å få et oppdatert bevis i digital postkasse, eller fysisk bevis, må man henvende seg til sin lokale trafikkstasjon for å få utstedt et nytt bevis.»

Nøkkelord

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom