Utlysning av konkurranse om flyruten Stord-Oslo

Del

Samferdselsdepartementet lyser i dag ut en ny konkurranse for flyruten Stord–Oslo. - Spesielt næringslivet på Stord er avhengig av et tilfredsstillende flyrutetilbud. Inntil videre er det behov for kjøp og dette fortsetter vi med en stund til, kommenterer samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Kravene til rutetilbudet er de samme som i kontrakten som gjelder ut juni, dvs. to rundturer

seks dager i uken. For å gi tilbyderne tilstrekkelig tid til å forberede oppstart, har departementet satt en fleksibel oppstartsdato i perioden 1. juli – 14. juli. Avtaleperioden utløper 30. september. Dette er samme utløpsdato som for de øvrige rutene omfattet av ordningen med midlertidig kjøp av et minimumstilbud på ruter som ble drevet på kommersielle vilkår før pandemien.

For å motta konkurransedokumentet, kontakt Samferdselsdepartementet via e-post: jen@sd.dep.no.

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Avtaler signert: Nye Veier AS overtar Ringeriksbanen og ny E161.7.2021 15:05:00 CEST | Pressemelding

– Ringeriksbanen og ny E16 vil realisere en helt ny reisehverdag for folk og næringsliv i regionen. Raskere reiser, mindre kø, bedre togtilbud og økt transportsikkerhet vil utvide bo- og arbeidsmarkedene og styrke næringslivet. Nye Veier har de siste årene vist at det går an å bygge veier både raskere og rimeligere enn før. Når selskapet i dag har signert avtaler om å overta ansvaret for fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, er det god grunn til å tro at selskapet også kan oppnå slike positive effekter innen jernbanebygging, sier statsminister Erna Solberg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom