Utleiemegleren

Utleiestatistikk desember 2018

Del

Eiendom Norges boligprisstatistikk viser en generell nedgang for boligprisene i fjerde kvartal 2018. Leieprisene derimot, har holdt seg stabile i samme periode, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9466,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 0,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,5%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.685,- kroner å leie, dette er en oppgang på 0,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,1%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.462,- kroner å leie. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,1%.

-Desember var stille og rolig, og vi opplevde at leietakere tok juleferie. Desember var likevel en god del mer aktiv enn desember 2017.

Utleierne derimot tok ikke ferie like tidlig og vi har hatt en god og jevn oppdragsstrøm inn og starter 2019 med mange spennende nye utleieboliger på markedet.

Vi opplever en god respons på boliger hittil i januar og mange aktuelle leietakere, det er størst kamp om 2-og 3 roms leiligheter, men har også opplevd mye forespørsler på store og dyre objekter, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen:

For en 3-roms kostet det i snitt 12.796,- kroner for en 3-roms. Dette er en oppgang på 6% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 7,8%.

-Per i dag er det 25% flere boliger til leie, sammenlignet med 2016. Økningen i antall ledige boliger til leie har altså vært betydelig de siste par årene.

Det store antallet boliger til leie vil imidlertid trolig gjøre at vi fremdeles vil oppleve at det er relativt få interessenter per bolig, at omsetningshastigheten for mange leieboliger vil være nokså rolig og at leietakerne dermed har bedre tid på seg enn det som har vært vanlig, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 9666,- kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 5,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,4%.

- I 2018 har vi omsider sett at den negative trenden har snudd og at leieprisene peker i positiv retning.

Snitt prisen for 2-roms i 2018 var 9427,- som er 7,5 % høyere enn for 2017, og for 3-roms endte snittet på 12.279,- som er 11,8 % høyere.

Det må samtidig understrekes at selv om leieprisene peker i positiv retning er vi fortsatt langt fra der vi var i 2013-2014 da leieprisene var på topp.

For 2 og- 3 roms ligger fortsatt leieprisene 18,7 % og 16,4 % lavere enn hva de var i 2014.

Vi har gjennom hele året sett en økende aktivitet blant de store selskapene knyttet til oljesektoren, og mye tyder på at dette er en trend som vil fortsette.

Dette lover godt for 2019 og vi venter en moderat økning i året som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

 

Trondheim:

I snitt kostet det 10.837,- kroner å leie en 2-roms, som er en nedgang på 0,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,1%.

For en 3-roms var snittleien 13.071,- kroner, dette er en oppgang på 4,4% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11,1%.

-Desember har vært en rolig måned på utleiemarkedet i Trondheim. Det leies ut boliger fortsatt, men vi forventer som vanlig mye mer aktivitet i januar. Det er fortsatt et godt utvalg for leietaker, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

 

Romerike:

I snitt kostet det 9937,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 5,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 8,3%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.580,- kroner å leie. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,3%.

- Leiemarkedet på Romerike i desember var roligere enn tidligere i høst. Det er en helt normal situasjon da mange har annet å tenke på før jul.

Likevel opplevde vi at det ble leid ut flere boliger i desember 2018, sammenlignet med desember 2017. Det har vært et meget aktivt utleiemarked i hele 2018 og jeg er spent på hvordan utviklingen blir i 2019.

Selv om det nye året akkurat har startet opplever vi stor pågang fra både leietakere på visning og nye utleiere som har investert for å leie ut. Jeg tror utleiemarkedet kommer til å fortsette å vokse i 2019 selv om vi opplevde et rekordår i 2018.

De siste månedene har det vært over 600 ledige boliger til leie på finn.no på Romerike og det knuser alle rekorder fra tidligere år, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.562,- kroner å leie en 2-roms, som er en oppgang på 3,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,1%.

For en 3-roms kostet det i snitt 14.994,- kroner å leie. Dette er en nedgang på 0,9% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 0,9%.

-Leiemarkedet i Asker og Bærum fikk en noe avventende slutt på 2018. Det var rekordmange boliger til leie i desember, og mange leietakere ville tenke seg og om og heller se an mulighetene på nyåret. Dette førte til at relativt få boliger ble leid ut, sammenlignet med tidligere måneder.

Vi antar at markedet nå fremover vil se veldig likt ut som for samme tid i fjor, og at vi dermed vil oppleve en oppgang i etterspørsel mot slutten av januar. Med et godt tilbud av utleieboliger også, tyder det meste på at vi får et stabilt og velfungerende utleiemarked i tiden fremover. Mange boliger til leie betyr at markedet blir mer sensitivt med tanke på prisnivå, samt at det vil kunne ta noe lenger tid å få leid ut boligen, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

 

Drammen:

Det kostet i gjennomsnitt 9700,- kroner å leie en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 1,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 14,9%.

En 3-roms kostet i snitt 11.360,- kroner å leie per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,6%.

- Årets siste måned var preget av et rolig marked med mange boliger til leie, få på visning og med en nedgang i leieprisene.

Etter juleferien er det mange som legger nye planer og interessen tar seg ofte opp igjen i leiemarkedet i starten av året. Om det skjer i år gjenstår å se, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

 

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

02437

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Utleiemegleren har over 20 års erfaring innen utleie og forvaltning av boliger, og er i dag markedsledende med over 11 500 boliger til utleie. Utleiemegleren utfører i tillegg til boligutleie den økonomiske forvaltningen av et leieforhold, tilbyr vaktmesterog håndverkstjenester og bistår med juridisk bistand ved tvister. Selskapet har 150 ansatte fordelt på 12 kontorer.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Utleiemegleren åpner kontor på Jessheim29.5.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.13.500 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Østfold, Trondheim, Bergen og Stavanger. 2.juni åpner vi et nytt kontor på Jessheim i nyoppussede lokaler på Romsaas Allé 1, og er klare til å bistå både leietakere og utleiere. -Ullensaker er et område i sterk vekst, og har blitt et attraktivt sted å bo – med kort vei til Oslo Lufthavn, Lillestrøm og Oslo. Det har vært en voldsom utvikling av prosjekter i dette området. Vi har levert våre tjenester i Ullensaker gjennom kontoret vårt i Lillestrøm i mange år, og vi har sett at utviklingen har vært så sterk at vi velger å åpne kontor på Jessheim. I neste runde står Vestfold for tur, som også har et spennende utleiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Tom Fjalestad blir daglig leder ved Utleiemegleren Jessheim. Fjalestad er en fremoverlent gründer med bakgrunn fra salgsmeglerbransjen, og har lang erfaring med dri

Utleieprisene er lite påvirket av pandemien, selv om utleiemarkedet er større enn normalt. Utleiemegleren hjelper de som avventer med å selge boligen, og de som utsetter å investere, inn på leiemarkedet, sier Adm Dir.8.5.2020 06:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9673,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,6%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.263,- kroner, dette er en oppgang på 1,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 17.285,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. -Vi er inne i en hektisk periode, og det er høy aktivitet i leiemarkedet. Vi ser at mange avventer med salget for å se hvordan boligprisene utvikler seg, og vi merker at flere studenter har vendt hjemover og ønsker å leie, grunnet utenlandsopphold som har blitt kansellert eller satt på vent. Vi forholder oss fortsatt til FHI sine smittevernråd og tilrettelegge for trygge befaringer, visninger og besøk til utleieboligen, sie

Vi opplever god aktivitet i utleiemarkedet til tross for en annerledes tid. I mars måned har vi leid ut flere boliger enn vi gjorde i tilsvarende måned i fjor og leieprisene er stabile, sier Administrerende Direktør, Vibecke Lyse Augdal3.4.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9936,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 2,6% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,9%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.089,- kroner, dette er en nedgang på 0,6% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,4%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.922,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,7%. - I forbindelse med korona-situasjonen var det en rolig uke i midten av mars, men som raskt tok seg opp igjen.Uken før påske er erfaringsmessig rolig, men det er mer aktivitet i markedet enn forventet. Det er stor etterspørsel etter sentrale 2-roms leiligheter og ellers god respons på sentrale objekter.Vi opplever at mange velger å leie ut fremfor å selge, noe som gjør at det kommer mange spennende objekter for utleie fremove

Leieprisene i Oslo, øker i samme takt som boligprisene, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.6.3.2020 08:00:00 CETPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9674,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,3%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.171,- kroner, dette er en oppgang på 1,5% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.252,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,8%. - Leiemarkedet fungerer godt i Oslo og det er god aktivitet. Vi opplever et marked i balanse, samtidig som vi ser at vi nå leier ut flere boliger til en høyere leiepris, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegleren Sinsen. Bergen For en 2-roms kostet det i snitt 10.814,- kroner. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 2%. For en 3-roms kostet det i snitt 14.285,- kroner. Dette er en oppgang på 2,8% fr

Høy aktivitet og gode leiepriser i Bergen og Stavanger. Utviklingen skyldes blant annet økt etterspørsel fra energisektoren, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.13.2.2020 07:30:00 CETPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9872,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 6,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,3%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.979,- kroner, dette er en nedgang på 0,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.154,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3%. - Det meldes om en svært god prisutvikling i boligmarkedet og vi oppnår likeledes gode leiepriser i dagens marked. Vi opplever mange henvendelser fra gode leietakere og vil de nærmeste dagene markedsføre flere boliger som vil være ledig utover våren/sommeren, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegleren Sinsen. Bergen For en 2-roms kostet det i snitt 11 940,- kroner. Dette er en oppgang på 8% fra forrige måned. For en 3-r

Moderat utvikling i leiemarkedet for 201917.1.2020 07:30:00 CETPressemelding

I fjor ble styringsrenten satt opp fire ganger. For mange har dette medført at det har blitt høyere bokostnader. Det kan være vanskeligere å betjene lån, noe som gjør at flere ser seg nødt til å leie i en periode, fremfor å kjøpe egen bolig. Andre igjen har opplevd å ikke få solgt til ønsket pris når renten stiger, og ønsker å leie ut boligen sin for en periode. Det har derfor vært god aktivitet i utleiemarkedet i 2019. Leieprisutviklingen på Utleiemeglerens totale portefølje har økt med 2,2% fra 2018-2019. Utleiemegleren har leid ut ca.7000 boliger i 2019 og i dag har vi ca. 13.000 boliger til forvaltning. Utleiemegleren er i stadig vekst og åpnet nytt kontor i Moss i 2019, og etablerer oss på Jessheim og Sandefjord i 2020, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal. Oslo: For en 2-roms kostet det i snitt 13.070,- kroner, dette er en oppgang på 1,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,9%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom