Utleiemegleren

Utleieprisene er lite påvirket av pandemien, selv om utleiemarkedet er større enn normalt. Utleiemegleren hjelper de som avventer med å selge boligen, og de som utsetter å investere, inn på leiemarkedet, sier Adm Dir.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9673,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,6%.

For en 2-roms kostet det i snitt 13.263,- kroner, dette er en oppgang på 1,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 17.285,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%.

-Vi er inne i en hektisk periode, og det er høy aktivitet i leiemarkedet. Vi ser at mange avventer med salget for å se hvordan boligprisene utvikler seg, og vi merker at flere studenter har vendt hjemover og ønsker å leie, grunnet utenlandsopphold som har blitt kansellert eller satt på vent. Vi forholder oss fortsatt til FHI sine smittevernråd og tilrettelegge for trygge befaringer, visninger og besøk til utleieboligen, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

- Corona-krisen har satt sine spor i salgsmarkedet, hvor da utbudet av boliger til leie er blitt historisk høyt. Mange kjenner nå på usikkerheten i økonomien og flere er avventende med å kjøpe. Dette igjen gjør at mange ikke får solgt sine boliger og dermed forsøker leiemarkedet. Utbudet av boliger til leie i Oslo er historisk høyt og det er nå en kamp om de beste leietakerne. Det er nå viktig å velge den rette leietakeren som kan betale sine fremtidige forpliktelser, sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Bergen:

-Etter en litt rolig periode på leiemarkedet i Bergen etter nedstengingen av Norge i midten av mars har aktiviteten tatt seg kraftig opp og i april har leiemarkedet i Bergen vært hett. Vi opplever god respons på annonsene våre for de fleste boligtyper og har også mange henvendelser fra personer som vil leie ut boligene sine. Tiden rundt påske er normalt en relativt rolig periode på leiemarkedet. Slik har det imidlertid ikke vært i år og vi leide faktisk ut hele 40 % flere boliger i april i år enn i april i fjor, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

En 3-roms kostet i snitt 13.210,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,5%.

-Antall ledige boliger på finn.no har teller nå 449 i Stavanger. Dette er en økning på ca 10 % fra forrige måned og kan anses som normalt nå når vi nærmere oss høysesong.

Generelt har det vært noe lavere aktivitet denne måneden som vil være en naturlig konsekvens av Coronarestriksjoner og påskeavvikling.

Situasjonen i oljesektoren er fortsatt avventende og det er svært få utlendinger på vei inn, men vi har fått signaler om at det er flere tilreisende på vei inn når reiserestriksjonene oppheves, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.099,- kroner, som er en oppgang på 2,3% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,3%

For en 3-roms var snittleien 15.222,- kroner, dette er en oppgang på 2,7% fra måneden tidligere. Sammenlignet med sammen måned i fjor er det en oppgang på 10,1%

- Det er bra aktivitet på leiemarkedet i Trondheim. Vi ser at det er økende antall boliger til leie på markedet, men også økende antall leietakere på markedet. Høysesongen for utleie er i gang i Trondheim, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

 Romerike:

I snitt kostet det 10.861,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 2,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,5%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 13.388,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5%.

-Utleiemarkedet har tatt seg bra opp igjen i april etter en litt annerledes mars måned.

Det er rekordmange boliger ledig til leie og vi merker en økt interesse fra nye kunder som ønsker å leie ut i stedet for å selge. Det ferdigstilles mange nye boligprosjekter om dagen og vi opplever fortsatt at mange har investert i de nye prosjektene for å leie ut. Det er stort sett godt oppmøte på visningene selv om tiden er litt annerledes,. Det avholdes kun privatvisninger med en og en leietaker i stedet for fellesvisninger, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.737,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 0,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 10,8%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 14.805,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4%.

- Etter et noe avventende og urolig leiemarked i mars måned som følge av corona-viruset, startet også april forholdsvis rolig. I tillegg setter påsken ting litt på vent hvert år, og derfor er det alltid spennende å se hvordan markedet responder etter påske. Også denne gangen "våknet" markedet til igjen utover i april, og vi opplever nå det vi vil kalle normale tilstander i leiemarkedet for perioden vi er inne i. Tendensen er stadig økende respons fra leietakere, og det gjelder boliger i alle prisklasser. Vi opplever at mange leietakere er ute i god tid, og allerede nå signerer leiekontrakter med start i august og september. Vi ser også en økende etterspørsel fra de som trenger bolig ganske omgående, i alle størrelser og prisklasser, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Østfold

-Utleiemegleren Østfold er foreløpig ikke innlemmet i vår prisstatistikk, men

leiemarkedet våknet virkelig til liv etter påske, og det var mange som fikk seg et nytt sted å bo i måned skifte april/mai.

Etter at Utleiemegleren Østfold åpnet døren 1 april 2019 nærmer vi oss nå 180 løpende leieforhold. Vi er optimistiske på tiden som kommer, og ser for oss en aktiv mai og sommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå over 13.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og Moss, i tillegg til fem kontorer i Oslo. I 2020 oppretter vi to nye meglerkontorer og har da totalt 14 kontorer. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Jakten på studentboliger er i gang, og vi ser en spesielt stor pågang etter ett-roms, noe som er normalt i forbindelse med studiestart. Det er en god økning i leieprisene, spesielt i Oslo, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse6.7.2020 07:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 11.065,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 5,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.405,- kroner, dette er en oppgang på 0,6% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.504,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,5%. - Leiemarkedet er i høysesong. Det leies ut rekordmange boliger om dagen og leilighetene går raskt. Alle typer boliger er populære, men vi merker ekstra stor pågang på kollektiver og små leiligheter. En tendens vi har sett mindre av siste årene er expats som kommer til Norge for å jobbe, dette har blusset opp igjen. Vi får mange henvendelser fra Relocation-byråer og firmaer som nå trenger bolig til sine ansatte. Dette er o

Det er stor aktivitet i utleiemarkedet, og det er mange studenter som allerede nå har leid bolig for studieperioden, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.5.6.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 10.490,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.320,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%. - Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og 2-3 roms og kollektiv-leiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden. Tiden vi er inne i gjør at flere studenter velger å avlyse utenlandsstudier og reiser, det kommer til å bli mange om boligene i sommer. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute dersom man skal finne seg bolig i Oslo fra høsten av. Flere av våre utleier

Utleiemegleren åpner kontor på Jessheim29.5.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.13.500 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Østfold, Trondheim, Bergen og Stavanger. 2.juni åpner vi et nytt kontor på Jessheim i nyoppussede lokaler på Romsaas Allé 1, og er klare til å bistå både leietakere og utleiere. -Ullensaker er et område i sterk vekst, og har blitt et attraktivt sted å bo – med kort vei til Oslo Lufthavn, Lillestrøm og Oslo. Det har vært en voldsom utvikling av prosjekter i dette området. Vi har levert våre tjenester i Ullensaker gjennom kontoret vårt i Lillestrøm i mange år, og vi har sett at utviklingen har vært så sterk at vi velger å åpne kontor på Jessheim. I neste runde står Vestfold for tur, som også har et spennende utleiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Tom Fjalestad blir daglig leder ved Utleiemegleren Jessheim. Fjalestad er en fremoverlent gründer med bakgrunn fra salgsmeglerbransjen, og har lang erfaring med dri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom