FN-sambandet

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide til FN-sambandets landsmøte

Del

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide innleder FN-sambandets landsmøte, om Norges utfordringer og muligheter i internasjonalt samarbeid. Etter dette inviterer vi til paneldebatt om FN og bærekraftsmålene.

Siden slutten av andre verdenskrig har FN vært limet i vår internasjonale orden. FN har fremmet multilateralt samarbeid og bidratt til å sikre menneskerettigheter gjennom konvensjoner og resolusjoner. Hvilke utfordringer står FN overfor nå, og hvordan vil FN ivareta sitt mandat de neste fem-ti årene?

Vi har 11 år på å utrydde ekstrem fattigdom, utjevne sosial ulikhet og stoppe klimaendringene. Dette er på den nasjonale og internasjonale agendaen. Hva må til for å nå FNs bærekraftsmål?

I dag står vi overfor flere globale utfordringer: klimaendringer, flyktningstrømmer, humanitære kriser og konflikter. Vil FN klare å tilpasse seg dagens globale maktforhold – og er FN rustet til å løse de utfordringene vi står overfor i dag?

Dette er panelet som skal belyse disse spørsmålene:

  • Ole Jacob Sending, forskningssjef på NUPI. Utfører forskning på global styring, med særlig fokus på internasjonale og ikke-statlige organisasjoners rolle i fredsbygging, humanitær bistand og utvikling.
  • Hilde Frafjord Johnson, tidligere diplomat, politiker, utviklingsminister og FNs spesialutsending til Sør-Sudan (2011-2014).
  • Hamsika Premkumar, president for FN-studentene i Norge.
  • Amar Bokhari, utenlandssjef i Redd Barna, tidligere jobbet for UNDP, Flyktninghjelpen og UNICEF.
  • Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet, er ordstyrer.

Utenriksministerens innledning er kl 11. Paneldebatten avsluttes kl 1230. Etter paneldebatten fortsetter FN-sambandets ordinære landsmøte.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg saker fra FN-sambandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom