Utdeling av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2020

Følg med på Innovasjon Norges Facebook-side når Bedriftsutviklingsprisen i landbruket deles ut mandag 15. mars kl 11:45
De tre finalistene er fylkesvinnerne fra Rogaland, Trøndelag og Agder!
Rogaland
I Rogaland bidrar Reve Kompost til et mer sirkulært matfat på Jæren ved å gjøre avfall om til verdifulle ressurser. I tillegg til å være gode miljøtiltak har organisk avfallshåndtering og kompostproduksjon vist seg å være god butikk.
De tar imot organisk avfall fra mange ulike kilder, alt fra park- og hageavfall til slakteriavfall, marint restråstoff og gjødsel. Ved å kombinere så mange naturlige råstoff kan en skreddersy det optimale næringsinnholdet i sluttproduktet uten å tilføre kunstige næringsstoffer, og kun la mark, varme og luft gjøre komposteringsjobben. Resultatet er frisk og levende organisk og kortreist jord.
Dette er sirkulærøkonomi i praksis, sa juryleder i Rogaland. Les mer om Reve Kompost.
Trøndelag
Med håndlaget sjokolade basert på de beste råvarer, har Selbu-bedriften Jentene på tunet skapt arbeidsplasser lokalt og får internasjonal anerkjennelse for sine estetiske og velsmakende produkter.
Med støtte fra Innovasjon Norge bygde ekteparet Aune om driftsbygningen på gården til sjokoladefabrikk. De får stadig flere forhandlere på lista og har vunnet priser i internasjonale sjokoladekonkurranser.
Vinneren i Trøndelag scorer meget høyt på innovasjon, lokal verdiskaping og sysselsetting, mente juryleder i Trøndelag. Les mer om Jentene på Tunet
Agder
Melkebonden Johan Isak Tveit og Osteverkstedet AS fikk prisen i Agder for samarbeid og produksjon av fersk ost.
Med en ekstra lokalforedlingskvote for osteproduksjon får Johan Isak Tveit utnyttet produksjonskapasiteten som han har i fjøset i tillegg til den ordinære leveringskvota. Osteverkstedet AS får dermed fersk, kortreist melk til sin osteproduksjon. Samarbeidet mellom de to har vært økonomisk gunstig for begge parter.
Ved siden av fjøset til Tveit produseres det nå spennende italiensk ost. Den ferske og kortreiste melken gir fantastisk smak til ostene med sitt karakteristisk særpreg.
Til sammen sysselsetter bedriftene seks personer og det økonomiske resultatet karakteriseres som godt, samtidig som gården er et lite samlingspunkt i bygda.
Her har bedriftene sett muligheten for å utvikle noe nytt gjennom samarbeid, som har gitt fersk lokalprodusert ost, sysselsetting og økonomisk gevinst for begge parter, sa juryleder i Agder. Les mer om vinnerne fra Agder
Live-sending
På mandag tar vi en prat med alle de tre finalistene og kårer en vinner, sammen med landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Sendingen varer ca et kvarter.
Vel møtt på vår Facebook-side mandag kl 11:45.
Ta kontakt med oss hvis dere ønsker tilsendt bilde fra utdelingen.
Nøkkelord
Kontakter
Anders VinnoggSeniorrådgiver kommunikasjon
Tel:93 669 204anders.vinnogg@innovasjonnorge.noBilder




Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Enorm respons fra næringslivet på Innovasjon Norge-kontor i Kyiv10.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norske bedrifter vil være med å gjenoppbygge Ukraina og hjelpe landet med å forsvare seg. Etter 5 måneder tilstede i Ukraina opplever Innovasjon Norge stor pågang fra norsk næringsliv.
Åtte av ti vil velge norske varer8.8.2025 12:58:09 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de fleste forbrukerne vil velge norske produkter, men mange sliter med å finne dem. Det vil merkeordningen Made in Norway gjøre noe med.
Sterk vekst i lånegarantier fra Innovasjon Norge7.8.2025 15:37:04 CEST | Pressemelding
Flere innovative og raskt voksende bedrifter etterspør lånegaranti fra Innovasjon Norge. Ordningen med vekstgaranti har økt med 55 prosent i første halvår i år.
Sterk juni for reiselivet – flere turister sprer seg over hele landet1.8.2025 15:11:12 CEST | Pressemelding
Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var hele 4,8 millioner kommersielle overnattinger i juni, en økning på fire prosent fra i fjor og 13 prosent fra juni 2019, som var siste normalår før pandemien.
Eksportverdien i reiselivet øker26.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemelding
Flere overnattinger og høyere forbruk, både fra nordmenn og utlendinger sammenlignet med tidligere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom