Riddu Riđđu Festivála

Urfolksparty og intimkonserter med buryatisk sang

Del

Riddu Riđđu begynner om to uker, og har fått flere tilskudd til programmet. Det samiske artistkollektivet Article 3 er kjent for å skape fest på dansegulvet. I motsatt ende får publikum oppleve magiske intimkonserter med den buryatiske sangeren Aldar Dashiev.

Samisk DJ kollektiv Article 3 til Riddu Riđđu
Samisk DJ kollektiv Article 3 til Riddu Riđđu

Med tro på urfolks rett til å feste og selv få velge dansepartner, inviterer kollektivet til et DJ-sett krydret med vokalopptredener. Article 3 spiller på hovedscenen på lørdag, som oppvarmere til den beninske stjerna Angelique Kidjo. De spiller også et klubbsett i Báldalávvu fredag kveld.

Fra Ulan-Ude i Buryatiya kommer Aldar Dashiev med en serie intimkonserter i yurta, et tradisjonelt telt brukt i buryaternes nomadiske liv. Dashiev spiller på tradisjonelle instrumenter som limbe og khomus og synge fortellinger fra de buryatiske steppene. Her kommer publikum tett på sangeren, rett ved bålet.

Kunstutstilling og kurs

Kunstutstillingen Binnáš vel! samler samiske og grønlandske kunstnere til en utstilling med kunstnere som Joar Nango, Jenni Laiti, Márjá Karlsen og Buuti Pedersen. På Riddu-sletta kan publikum se Riebansilba geriljá, som er et work in progress. Årets unge kunstner Márjá Karlsen inviterer publikum til å stampe vadmel og dele fortellinger med henne på lørdag.

Riddu Riđđu er et sted hvor man både kan oppleve og lære. Festivalen tilbyr drop-in kurs i joik med Berit Alette Mienna, smiing med vartosmeden, Inuit Games med Årets nordlige folk og kurs i kildinsamisk duodji. Alt dette foregår i Riddu Siida torsdag til lørdag kl 12-18.

Riddu Riđđu arrangeres 13.-17. juli i Kåfjord. Festivalen byr på artister som Angelique Kidjo, The Halluci Nation (tidligere kjent som A Tribe Called Red), Lido Pimienta og ISÁK. I tillegg har festivalen et eget ungdomsprogram og en svært populært barnefestival. Fullt program og billetter finnes på riddu.no.

Bilder

Samisk DJ kollektiv Article 3 til Riddu Riđđu
Samisk DJ kollektiv Article 3 til Riddu Riđđu
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Manne til Riddu Riđđu Festivalen 202317.7.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding

For bare timer siden var det ellevill stemning på hovedscenen til Riddu Riđđu i Manndalen, Kåfjord kommune. I dag åpner den internasjonale urfolksfestivalen billettsalget for 2023, og annonserer samtidig det første store navnet på neste års plakat. De første 100 billettene selges til rabattert pris. “Manne” er soloprosjektet til komponist og produsent Herman Rundberg fra Kåfjord. Herman har i en årrekke jobbet innenfor ulike sjangre, band og prosjekter. Han har blant annet komponert for den Norske Opera & Ballett og Nobels Fredspris, vunnet Amandaprisen for filmmusikken til Kautokeino-opprøret og turnert land og strand med bandene Violet Road og Alit Boazu. Urpremiere på storslått soloprosjekt Nå gir han for første gang ut egen musikk i prosjektet «Manne». Debutalbumet slippes neste år og urfremførelsen finner sted på Riddu Riđđu festivalen 2023. «Riddu Riđđu har vært en sentral del av min oppvekst og en viktig arena for meg som komponist, musiker og sjøsame. Det føles enormt stort å f

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom