Codan Forsikring

Unngå riper og ødelagte speil etter bilvask

Del

Mange bilister opplever å få skader på sidespeil, antenner og dører i maskinvask, ifølge Codan Forsikring. Her er rådene for en tryggere bilvask.

Ikke glem den gamle regelen om å skru av antennen før vask. (Foto: iStock).
Ikke glem den gamle regelen om å skru av antennen før vask. (Foto: iStock).

I juni skal bilen skinne etter de siste kjøreturene på møkkete veier og store mengder pollen på panseret. Codan Forsikring oppfordrer til varsomhet når man skal vaske bilen med maskinvask.

– Skru av sensorene

På noen nye biler åpner man dørene ved enkel berøring. Da må man være ekstra forsiktig i en vaskehall med børster og dyser.

– Børstene kan gjøre at dører åpner seg under en maskinvask, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.

Han sier at man bør sjekke hva instruksjonsboken sier om bilvask, og at man i det minste må slå av motor og strøm helt, slik at alle sensorer på bilen er deaktivert under vasken.

Pass på lakken

Codan Forsikring har blitt kontaktet av flere bilister som har fått riper i lakken, eller som har fått knekt antenner og speil. 

– Vær forsiktig når du kjører inn og ut i vaskehallen. Det er trangt. Pass ekstra på sidespeilene, slik at de ikke får seg en trøkk når vasken starter, sier Richvoldsen.

Han minner om at den gamle regelen om å skru av antennen før vask fortsatt gjelder for mange biler.

Hvem har ansvaret?

Om man får igjen på forsikringen eller ikke, kommer an på hva som har skjedd og hvilken type forsikring man har. 

– De fleste sakene er enkle forsikringssaker, som løser seg for kunden, sier Richvoldsen. Han forteller at det noen ganger er bileieren som har ansvaret, mens andre ganger så er det eier av vaskehallen som har ansvaret.

– Hvis det er en feil hos vaskehallen, er denne ansvarlig for å dekke skaden til kunden. Hvis det er bilisten som har ansvaret, må man bruke egen bilforsikring, sier Richvoldsen.

Dyrt uten kasko

De som ikke har kasko i bilforsikringen kan ende opp med regningen selv.

– En kaskoforsikring på bil dekker skade som følge av uforutsette hendelser, slike som kan oppstå i en vaskehall, sier Richvoldsen.

Han oppfordrer uheldige bilister til å dokumentere hvilket vaskeprogram som ble benyttet, skader på bilen og eventuelle mangler ved vaskehallen. Ta gjerne bilder med mobilen. Vaskehallene skal også ha tilgjengelig skadeskjema som fylles ut.

Gode råd

Codan forsikring har følgende råd til bileiere som skal vaske bilen i en maskinvask:

  • Vis varsomhet ved inn-og utkjøring.
  • Pass på speil, og skru av antenner.
  • Pass på at dører og vinduer er helt lukket.
  • Skru av bilen helt, slik at ikke sensorer reagerer under vasken.
  • Sjekk hva bilens instruksjonsbok sier om bilvask.
  • Dersom skader oppstår, ta bilder av skadene med en gang og kontakte forsikringsselskapet.

Kontakter

Bilder

Ikke glem den gamle regelen om å skru av antennen før vask. (Foto: iStock).
Ikke glem den gamle regelen om å skru av antennen før vask. (Foto: iStock).
Last ned bilde
– Børster og dyser kan aktivere bilens sensorer i en maskinvask, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.
– Børster og dyser kan aktivere bilens sensorer i en maskinvask, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom