Unngå matsvinn - bli med å feire vaffeldagen onsdag 25.mars
Å lage vaffelhjerter på en onsdag har vel aldri vært mer kjærkomment enn i år. Har du handlet inn litt mye melk og meieriprodukter du lurer på hvordan du skal bruke opp? Bland restene i en røre, og lag vaffelhjerter på vaffeldagen.
Restevafler
1 porsjon gir 12 plater
4 dl melk eller syrnet melk
2 dl lettrømme, yoghurt eller kvarg
4 egg
6 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 dl sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
100 g meierismør
- Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst en halv time.
- Smelt smøret, og rør det inn.
- Stek vaflene. Server dem varme med syltetøy og en klatt rømme, eller en skive brunost.
Ønsker du sunnere vafler?
Grove vafler lager du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvetemel eller havregryn. Dropp sukkeret i røren, og bruk proteinrike og magre meieriprodukter som kvarg eller cottage cheese. Grove vafler med havregryn smaker nydelig med ost og skinke, eller med brunost og litt syltetøy. Her finner du en god grunnoppskrift på grove vafler: https://www.melk.no/Oppskrifter/Vafler/Grove-vafler
Dette kan du bruke i vaffelrøren
- Melk og syrnet melk som har gått ut på dato, men som fortsatt lukter og smaker helt fint.
- Fløte som du ikke får brukt opp. Fløte gir fyldige luksusvafler når du har behov for noe ekstra godt. Fløterester kan dessuten fryses i isbitposer, og siden brukes i saus.
- Rømme, cottage cheese, yoghurt og kvarg. Putter du noen av disse i røren, kan du erstatte litt av melken som står i en vanlig vaffeloppskrift.
- Grøtrester! Både havregrøt og annen grøt egner seg godt sammen med litt melk i en vaffelrøre.
- Vaniljesaus eller rester av iskrem. Lager du deilige vafler av disse restene kan du droppe sukkeret i røren.
- Sjokolademelk. Enten du skal bruke opp rester eller bare lage en spennende variant gir kakaoen god smak.
- Revne grønnsaker! Har du prøvd å rive en gulrot eller et eple, og tilsette vaffelrøren? Ikke kast gammel frukt eller grønnsaker, riv det og bruk det i røren.
- Modne bananer. Gi de brune bananene nytt liv ved å mose dem og tilsette i vaffelrøren. Dropp sukkeret, og la bananen være søtningen.
Bilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom