Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Unngå matsvinn - bli med å feire vaffeldagen onsdag 25.mars

Del

Melk, yoghurt, kvarg, syrnet melk eller rømme med kort holdbarhet kan fint brukes til deilige restevafler. Unngå matsvinn, og lag vaffelhjerter av det du har i kjøleskapet.

Å lage vaffelhjerter på en onsdag har vel aldri vært mer kjærkomment enn i år. Har du handlet inn litt mye melk og meieriprodukter du lurer på hvordan du skal bruke opp? Bland restene i en røre, og lag vaffelhjerter på vaffeldagen.

Restevafler
1 porsjon gir 12 plater

4 dl melk eller syrnet melk

2 dl lettrømme, yoghurt eller kvarg

4 egg

6 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

1 dl sukker

1 ts salt

1 ts malt kardemomme

100 g meierismør

 1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst en halv time.
 2. Smelt smøret, og rør det inn.
 3. Stek vaflene. Server dem varme med syltetøy og en klatt rømme, eller en skive brunost.

Ønsker du sunnere vafler?

Grove vafler lager du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvetemel eller havregryn. Dropp sukkeret i røren, og bruk proteinrike og magre meieriprodukter som kvarg eller cottage cheese. Grove vafler med havregryn smaker nydelig med ost og skinke, eller med brunost og litt syltetøy. Her finner du en god grunnoppskrift på grove vafler: https://www.melk.no/Oppskrifter/Vafler/Grove-vafler

Dette kan du bruke i vaffelrøren

 • Melk og syrnet melk som har gått ut på dato, men som fortsatt lukter og smaker helt fint.
 • Fløte som du ikke får brukt opp. Fløte gir fyldige luksusvafler når du har behov for noe ekstra godt. Fløterester kan dessuten fryses i isbitposer, og siden brukes i saus.
 • Rømme, cottage cheese, yoghurt og kvarg. Putter du noen av disse i røren, kan du erstatte litt av melken som står i en vanlig vaffeloppskrift.
 • Grøtrester! Både havregrøt og annen grøt egner seg godt sammen med litt melk i en vaffelrøre.
 • Vaniljesaus eller rester av iskrem. Lager du deilige vafler av disse restene kan du droppe sukkeret i røren.
 • Sjokolademelk. Enten du skal bruke opp rester eller bare lage en spennende variant gir kakaoen god smak.
 • Revne grønnsaker! Har du prøvd å rive en gulrot eller et eple, og tilsette vaffelrøren? Ikke kast gammel frukt eller grønnsaker, riv det og bruk det i røren.
 • Modne bananer. Gi de brune bananene nytt liv ved å mose dem og tilsette i vaffelrøren. Dropp sukkeret, og la bananen være søtningen.

Bilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom