Norges Kampsportforbund

Universiaden 2019: Victor Asp tok Norges andre mesterskapsmedalje

Del
Victor Asp tok 11. juli sølv i Universiaden i Napoli. Foto: Eivor Eriksen.
Victor Asp tok 11. juli sølv i Universiaden i Napoli. Foto: Eivor Eriksen.

Den 30. utgaven av Sommeruniversiaden pågår nå i Napoli. Tre norske taekwondo-utøvere har konkurrert denne uken, og Victor Asp (20) fra Oslo tok torsdag kveld sølv i klassen -74 kg.

Universiaden varer fra 3. til 14. juli, og denne gang deltar 8 000 deltakere fra 125 nasjoner. Arrangementet i Napoli er med dette det største fleridrettsarrangementet i 2019. Den norske troppen består av 60 personer, og Victor Asps sølvmedalje er Norges andre medalje i mesterskapet. Den fullstendige oversikten over norske utøvere finner du på Norges Studentidrettsforbunds nettsider.

De norske taekwondo-utøverne har alle konkurrert denne uken. Marie Magnus (22) fra Bergen konkurrerte i klassen -57 kg tirsdag, men lykkes dessverre ikke i å ta seg videre fra innledende runder. Victor Asps bror, John Asp (22), konkurrerte også tirsdag. John konkurrerte i klassen -80 kg, men klarte heller ikke å ta seg videre fra innledende runder.

Leverte i hver runde

Victor Asp, som representerer Grorud Taekwondo Klubb, var dermed vårt siste norske taekwondo-håp. Asp leverte i hver runde, og vant alle kampene på vei til finalen med god margin. I første kamp ble Saudi-Arabia slått 39-1. I de neste kampene ble Egypt slått 24-6 og Kina slått 35-21, før finaleplassen ble sikret med 10-5 i semifinalen mot Marokko.

I finalen møtte Asp Amirmohammad Bakhshikalhori fra Iran. Her måtte han dessverre gi tapt, og finaleresultatet til slutt ble 10-3. Victor Asp har vært en del av det norske fulltidslandslaget i taekwondo siden 2017, og sølvmedaljen er en av Oslo-guttens største prestasjoner så langt i karrieren.

Trives med formatet

Universiaden og student-VM arrangeres annethvert år. Universiaden arrangeres oddetallsår, mens student-VM arrangeres partallsår. Victor Asp er den tredje norske taekwondo-utøveren på fem år som har tatt medalje i Universiaden eller student-VM.

– De norske taekwondo-utøverne trives med dette turneringsformatet. Tidligere landslagsutøver Jannike Lai tok bronse i student-VM i 2014, mens Richard Ordemann tok bronse i Universiaden i 2017, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Universiaden på nett

Alt av resultater fra taekwondo-konkurransene finner du på Universiadens nettsider.

Kontakter

Bilder

Victor Asp tok 11. juli sølv i Universiaden i Napoli. Foto: Eivor Eriksen.
Victor Asp tok 11. juli sølv i Universiaden i Napoli. Foto: Eivor Eriksen.
Last ned bilde
Trener Dave Cook og Victor Asp etter at sølvmedaljen var sikret. Foto: Yngvild Schei/Norges Studentidrettsforbund.
Trener Dave Cook og Victor Asp etter at sølvmedaljen var sikret. Foto: Yngvild Schei/Norges Studentidrettsforbund.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. 

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO: FIRE NORSKE UTØVERE TIL KADETT- OG JUNIOR-EM1.10.2019 12:47:56 CESTPressemelding

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom