Unilabs

Unilabs har gjennomført over ti millioner Covid-19-tester

Del

Unilabs, Europas ledende aktør innen medisinsk laboratoriediagnostikk, har nådd en viktig milepæl i kampen mot Covid-19 ved å ha gjennomført mer enn 10 millioner Covid-19-tester.

(Genève 26. april 2021) "Siden desember i fjor har vi doblet Covid-19-testvolumene våre - en fantastisk prestasjon av laboratoriene i våre sytten land," sa Dr. Christian Rebhan, Unilabs medisinske direktør /Chief Medical and Operations Officer. "Ettersom vaksinene rulles ut og verden forbereder seg på å åpne seg igjen, er testing fortsatt viktig for rask sporing av viruset uansett hvor det dukker opp."

"Våre team har arbeidet over lengre tid for å bedre og øke testkapasiteten, sikre leveranser, gjennomføre testing av pasientene våre, og levere nøyaktige resultater så raskt som mulig," sa Timóteo Guimarães, som driver Unilabs sin Covid-19 enhet.

Siden starten av pandemien har Unilabs økt kapasiteten både på prøvetaking og analysering betraktelig. Utstyrt med toppmoderne teknologi og med nye laboratorier i Portugal, Nederland, Storbritannia og De forente arabiske emirater, overstiger den nåværende kapasiteten ved Unilabs 500 000 tester per uke, og kapasiteten stiger fortsatt.

Hovedtyngden av testene er PCR-tester. Unilabs tilbyr også raske antigentester, i tillegg til serologitester. Sistnevnte måler nivået av antistoffer i pasientens blod, og gir dermed uttrykk for pasientenes immunrespons på viruset. Etterspørselen etter serologitester øker ettersom flere blir vaksinert, fordi disse testene kan bedømme pasientens individuelle reaksjon på vaksinen.

Unilabs har også introdusert innovative nye teknikker og teknologi for å forbedre testene, øke testhastigheten og utvide testingen. Dette inkluderer tester som spesifikt identifiserer varianter som den Britiske eller den Sørafrikanske varianten, samt nye typer tester som spytt- og «gurgletester».

For å minimere risikoen for pasienter og ansatte har Unilabs også opprettet innovative måter å gjennomføre testing på, med mer enn to hundre «drive-through»-løsninger for kjørende og gående pasienter. Unilabs utfører også Covid-19 prøvetaking på sine rundt 1000 ordinære prøvetakingsentre. For å kunne opprettholde prøvetakingen av andre ordinære sykdomsforhold i tillegg til Covid-19 har man innført egne soner for å skjerme eldre og utsatte grupper på prøvetakingsentrene.

Kontakter

Bilder

Om Unilabs

Unilabs
Unilabs
Postboks 5864 Majorstuen
0308 Oslo

http://www.unilabs.no

Om Unilabs konsernet
Unilabs er et av Europas største diagnostiske selskaper. Unilabs tilbyr et vidt spekter av laboratorietjenester, patologi og røntgenundersøkelser for pasienter over hele verden. Med 12 700 ansatte fordelt på 150 røntgeninstitutter og 250 laboratorier i 17 land, utfører vi mer enn fire millioner laboratorietester i uken - og redder liv hver eneste dag.

Følg pressemeldinger fra Unilabs

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unilabs på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.