Norges Rytterforbund

Unge norske ryttere viser krefter i Drammen

Del

De norske ryttere møtte toppryttere fra de beste europeiske nasjonene i fredagens CSIO3* Oxer Grand Prix på det internasjonale sprangstevnet på Linnesvollen, Drammen. Hinderhøyden lå på velvoksne 1,60 m – og til topps gikk irske Shane Breen. To unge norske ryttere satte strek under det at Norge har unge toppryttere på vei - Fredrik Berg Seim og Martine Myhrer Dyngeland fra henholdsvis Bergen og Maura tok to fine topplasseringer.

Fredrik B. Seim
Fredrik B. Seim

Fredrik første feilfrie

Det var en krevende bane de startende møtte på fredag kveld. Bergensrytteren Fredrik B. Seim og hans hest Quevara van de Vlierbeek Z – også kalt Bambi – var første som gikk feilfritt i grunnomgangen. Martine Myhrer Dyngeland med hesten Gambler fra Maura fikk det også til å se lett ut. Disse to unge talentene på henholdsvis 23 og 25 år skulle bli de eneste som red feilfritt i grunnomgangen og dermed kunne kjempe om de gjeveste plasseringene i omhoppingen.

Når det hele skulle avgjøres i andre runde, var det lite å gjøre med rutinerte Shane Breen. Med sin hest Compelling Z fløy han inn til en knallsterk seier, foran danske Andreas Schou/Afghan. På tredjeplass fulgte irske Michael Duffy/Chappo Chey – tett fulgt av Fredrik og hesten som han selv har trent opp helt fra den var unghest.

-Dette var den første Grand Prix-klassen min hest gikk på dette nivået, så forventningene var egentlig bare å gi ham en god runde. Jeg hadde vært kjempefornøyd med et riv eller to i grunnomgangen! Men han hoppet helt fantastisk, og jeg er bare satt ut over hvor mye han fightet og hvor mye talent han har!

Martine og hennes Gambler fikk et lite riv på et hinder og ble stående med fire feilpoeng i omhoppingen – det resulterte i en sterk syvendeplass i deres debut på dette vanskelighetsnivået. – Banen var både stor og teknisk, egentlig større enn jeg hadde sett for meg at den kom til å være. Det er første gang denne hesten gjør en sånn klasse, han er bare 9 år og har ikke gått så mange større klasser før, så at han da går inn og setter en nullrunde så enkelt som det her er helt fantastisk! Han har utviklet seg enormt det siste året, og det må jeg bare takke hele teamet rundt for, det er definitivt en hest for større oppgaver i fremtiden, sier Martine.

Se resultater her 

Bilder til fri benyttelse:

Fredrik Berg Seim/Quevara van de Vlierbeek Z

Martine Myhrer Dyngeland/Gambler

Foto: Norges Rytterforbund/Rebecca Ballestad-Mender

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fredrik B. Seim
Fredrik B. Seim
Last ned bilde
Martine Myhrer Dyngeland
Martine Myhrer Dyngeland
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Nøkkelfakta Norges Rytterforbund:

  • Stiftet 10.desember 1915
  • 12 største særforbundet i NIF
  • 32 500 medlemmer
  • 9 forskjellige grener
  • 17 kretser
  • 340 klubber
  • ca 1000 stevner pr år (fra klubb- til nasjonale stevner)

Følg saker fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Rytterforbund

Trygg rytterglede for alle31.3.2021 10:32:18 CEST | Pressemelding

For å stoppe overgriperne må vi øke kunnskapen, endre holdningene og bedre håndteringen av seksuell trakassering og overgrep i idretten. Det sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund (NRYF) i forbindelse med offentliggjøring av utvalgsrapporten som omhandler håndtering og forebygging av seksuell trakassering og overgrep i ryttersporten. Utvalget har bestått av 16 sentrale tillitsvalgte og utøvere fra hele rytter-Norge.

Jobber for sunne, glade hester - gir støtte til tre rideklubber23.10.2020 13:17:17 CEST | Pressemelding

-Våre hester gir oss så mye glede – vi har et ansvar for å passe på at de er sunne og friske, fastslår Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund. - I forbindelse med #stopphalthet-kampanjen vi har sammen med Agria Dyreforsikring har 42 rideklubber søkt om tilskudd til en treningsarena – Agria Naturbane. Dette er et konsept spesielt utviklet for å bidra positivt til hestehelsen. Vi har nå trukket ut tre rideklubber som hver får 40 000 kroner til slike prosjekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom