Riddu Riđđu FestiválaRiddu Riđđu Festivála

Umesamisk popdronning til Riddu Riđđu

Del

Riddu Riđđu er Europas største urfolksfestival og har store planer for sitt publikum i 2023. Umesamiske Katarina Barruk har gjort seg bemerket som artist langt utenfor Sápmis grenser med sin atmosfæriske popmusikk. I dag slipper popsensasjonen sitt etterlengtede andre studioalbum “Ruhttuo”. For å feire albumutgivelsen annonserer Riddu Riđđu i dag at Barruk står på festivalens hovedscene neste sommer.

Katarina Barruk til Riddu Riđđu 2023
Katarina Barruk til Riddu Riđđu 2023

Prisbelønte Katarina Barruk fra Storuman og Gardfjäll i Sápmi har de siste 10 årene turnert gjennom Europa og høstet strålende anmeldelser for sine opptredener. Hun har også spilt for Riddu Riđđus publikum flere ganger. I 2020 mottok hun prestisjetunge “SKAPs Kulturbärarpris” i Sverige for sin musikk. Barruks stemme er klokkeklar, og artisten har en tilstedeværelse på scenen som lyser av autoritet og sårbarhet på samme tid. Hun synger på sitt morsmål umesamisk, som er på UNESCOs rødliste over truede språk. Barruks musikk er en blanding av pop, tradisjonell joik og improviserte elementer.

Nybakt festivalsjef Sajje Solbakk er stolt av å annonsere slippet:

- Vi er så stolte over å offentliggjøre at Katarina Barruk kommer til Riddu Riđđu i 2023. Å oppleve henne live på scenen med sitt sterke band er noe alle bør oppleve. Denne sommeren får du denne unike opplevelsen på Riddu Riđđu. Dette blir kanon!

Fra før har festivalen annonsert at Manne, Herman Rundbergs storslåtte soloprosjekt, vil ha urpremiere på festivalen i 2023. I tillegg legger Riddu Riđđu ut dagsbilletter for salg på sine hjemmesider. Billetter kjøpes her.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Katarina Barruk til Riddu Riđđu 2023
Katarina Barruk til Riddu Riđđu 2023
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom