Helse Sør-Øst RHF

Ulrich Spreng blir ny direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF

Del

Ulrich Spreng er tilsatt som direktør for medisin og helsefag i helseregionen. Han kommer fra stillingen som fagdirektør ved Vestre Viken HF.

Ulrich Spreng
Ulrich Spreng

-        Jeg er klar for store muligheter og utfordringer i grenseflaten mellom fag, politikk og ledelse, sier Ulrich Spreng. Mine fanesaker er tilbud av likeverdige helsetjenester, involvering av brukere med økt grad av brukerstyring samt digitalisering av helsetjenester. Jeg ser fram til å sette meg inn i arbeidet i regionen, og vet at jeg vil få mange dyktige og svært kompetente medarbeidere og kollegaer, sier Spreng.

Spreng er utdannet lege og spesialist i anestesiologi med PhD, og han har en mastergrad i helseadministrasjon. Han har lang erfaring fra spesialisthelsetjenesten, er godt kjent i regionen og har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor.

-        Jeg er svært tilfreds med at vi får Ulrich Spreng med på laget. Som direktør for medisin og helsefag får han en sentral rolle i arbeidet med å sikre et godt og likeverdig helsetilbud for befolkningen i vår region, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt. Stillingen som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst har stor betydning både nasjonalt og i samarbeidet mellom sykehusene i vår region. Med sin brede bakgrunn og gode kjennskap til helsesektoren, vil Spreng ha de beste forutsetninger for å lede dette arbeidet, sier Rootwelt.

Ulrich Spreng tar over etter Jan Frich som starter i jobb hos Folkehelseinstituttet 1.desember. Det pågår dialog om tidspunkt for når Ulrich Spreng tiltrer som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF.

Bilder

Ulrich Spreng
Ulrich Spreng
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er en av fire regionale helseforetak i Norge, og eier av de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 3,1 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken. Det arbeider tilsammen 81.000 medarbeidere i helseforetakene/sykehusene.

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom