Ukrainsk elektrofolk til Riddu Riđđu

Del
Bandets mannlige medlemmer har fått tillatelse fra den ukrainske regjeringen til å dra på internasjonal turné, og nå er det endelig klart at det ukrainske bandet Go_A spiller på årets Riddu Riđđu festivála. Bandet har en klar oppfordring: la oss sammen støtte den ukrainske kulturfronten!
Go_A
Go_A

Det ukrainske elektrofolk-bandet Go_A representerte Ukraina i Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam, og sangen deres "Shum" ble nummer fem i finalen. Go_A lager en moderne nytolkning av ukrainsk folklore pakket inn i elektronisk lyd. Navnet på bandet består av "Go" som "bevegelse" og "A" som en gammel gresk bokstav "alfa", som symboliserer kulturelle røtter og begynnelsen på alt.

Musikken deres sentrerer rundt nettopp det: å gjenfortelle tradisjonelle historier som har gått i arv gjennom generasjoner. Gruppens sangerinne Kateryna Pavlenko bruker den eldgamle østeuropeiske folkloreteknikken med hvit stemme, som er basert på åpen hals og fritt volum. Bandet har en klar oppfordring: la oss sammen støtte den ukrainske kulturfronten!

Festivalsjef Sajje Solbakk gleder seg til å se det karismatiske bandet på Lávdi i juli:

Go_A har en helt særegen sound som gjør det umulig å ikke danse! Ikke er de bare noen knallgode på scenen, med de bruker også sine plattformer til å belyse den forferdelige krigen i Ukraina. Jeg gleder meg til Go_A skal fylle Riddu-sletta med dansbar musikk og enda mer kampånd! 

Billetter til Riddu Riđđu festivála 2023 er nå i salg på riddu.no. Fra før har festivalen annonsert Ana Tijoux, Rolffa, Frank Waln, Katarina Barruk, Lávre Stand-up: Isalill Kolpus, Hildá & Tuomas, Hva er det som spiser meg om natten, Small time giants, Manne og forestillingen 7 % samisk til sommerens program.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom