Universitetet i Bergen (UiB)

UiB: Klart for trygg fadderuke på campus

Del

Universitetet i Bergen (UiB) ønsker nye studenter velkommen til årets fadderuke. For å ivareta smittevernet best mulig, vil de fleste fadderarrangementene foregå på campus.

Det økte smittetrykket i Bergen har gjort at fadderuken må deles opp i mindre grupper og lagt til alternative lokaler. Nå er det klart at mesteparten av arrangementene blir på UiBs campus, i tilknytning til kantiner og i telt ute.

–  Det er viktig at vi får arrangere en fadderuke som er trygg og inkluderende for de nye studentene, sier rektor Margareth Hagen.

Semesterstarten for de nye studentene består av både faglige og sosiale arrangement. De nye studentene får mentorer, blir kjent med fagmiljøet sitt, campus og hverandre.

På kveldstid er det duket for sosialt samvær og fadderarrangement i mindre grupper. Det er første gang UiB tilrettelegger for fadderuken på denne måten.

Viktig med organiserte arrangement

Både Bergen kommune og UiB ønsker en organisert fadderuke heller en fester i private hjem.

Også fadderkoordinator ved UiB Martin Jakobsen er glad for at universitetet nå stiller med lokaler til fadderarrangement. 

– Vi har tatt det økte smittetrykket på alvor, og avlyst alle store arrangementer, sier Jakobsen.

Tilbyr hurtigtester fire steder i byen

Margareth Hagen er tilfreds med at UiB kan tilby hurtigtester til nye studenter. De første dagene i fadderuken vil studentene kunne benytte fire ulike mobile hurtigteststasjoner på Nygårdshøyden (HF-bygget og Realfagbygget), samt på Årstad og Marineholmen.

Teststasjonene vil være åpne fra klokken 09-18 mandag og tirsdag.

– Jeg vil oppfordre alle nye studenter til å legge turen innom en av våre teststasjoner, sier Hagen.

Teststasjonene vil i løpet av fadderuken bli erstattet av selvtester.

Smittevernreglene gjelder fortsatt

Ved studiestart vil de nye studentene treffe mange nye og gamle venner. Rektor understreker at testene ikke erstatter vanlig smittevernregler.

Ta testen, men husk også å holde avstand, vask hendene og bli hjemme om du er syk, sier hun.

– Vi oppfordrer alle våre faddere til å følge smittevernreglene og anbefaler alle å møtes utendørs så mye som mulig, sier Jakobsen og Hagen.

Nøkkelord

Kontakter

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Presseinvitasjon fra Forskningsdagene i Bergen20.9.2021 14:30:00 CEST | Presseinvitasjon

Forskningsdagene på Akvariet Fredag 24. september kl. 18.00 Night at the Aquarium - Hav, fred og konflikt. I januar ble FNs havforskningstiår sparket i gang, og Statsraad Lehmkuhl har nettopp begynt på sin 19 måneder lange jordomseiling. I den forbindelse ønsker Forskningsdagene i Bergen å rette oppmerksomheten mot havene og hvordan stater samarbeider om store havområder til tross for politiske forskjeller og konflikter. En rekke forskere vil denne kvelden gi oss et innblikk i hva One Ocean-seilasen handler om, og hvilke utfordringer og muligheter vi står overfor når det gjelder å bruke havet og marine ressurser på en bærekraftig måte. Samarbeid mellom Akvariet i Bergen, One Ocean, Bergen Næringsråd og Statsraad Lehmkuhl. Forskningsdagene på Grand Hotel Terminus Fredag 24. september kl. 19.00 Nobody puts overgangsalderen in the corner! Vi har lenge vært på minussiden når det gjelder kunnskap om kvinnehelse. Spesielt overgangsalderen er et tema mange har et forhold til, men ikke snakker

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom