Universitetet i Bergen (UiB)

UiB går inn i universitetsalliansen CHARM-EU

Del
Åtte europeiske universiteter har dannet alliansen CHARM-EU. I januar 2023 ble det klart at UiB går inn som niende og siste partner.

Til grunn for CHARM-European University-samarbeidet ligger en rekke felles ambisjoner. Samarbeidet i alliansen er tuftet på ideer om akademisk frihet, inkluderende lederskap, bærekraft og mangfold.

Målet er å utvikle fremragende høyere utdanning og forskning i Europa, felles europeisk identitet og styrke universitetenes rolle i samfunnet.

Alliansen ble etablert i 2019 som ledd i en ny satsing fra EU, og har finansiering fra Erasmus+. I tillegg til UiB er åtte universiteter med i alliansen: University of Barcelona, Trinity College Dublin, Utrecht University, Eötvös Loránd University, University of Montpellier, Åbo Akademi University, Julius-Maximilians-Universität of Würzburg og Hochschule Ruhr West.

Rektor: Nye dører åpnes

– Dette er en framoverlent måte å tenke universitetssamarbeid på. Som forskningsintensivt og internasjonalt orientert universitet har UiB mye å tilføre alliansen. Og som partner i CHARM-EU åpnes flere nye dører for våre studenter og kollegaer, sier Margareth Hagen.

Ifølge alliansens plattform skal partner-universitetene samarbeide om å danne en utfordringsdrevet, tilgjengelig, forskningsbasert og mobil modell for et europeisk universitet.

- Jeg ser fram til det videre samarbeidet med de andre partneruniversitetene i alliansen, sier rektor Margareth Hagen.

Kontakter

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom