Universitetet i Bergen (UiB)

UiB alumn vinner internasjonal pris

Del

Marie Bakken, som tok mastergrad ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen i 2021, har vunnet The Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students for 2022.

Prisen på 5000 euro gis årlig til en master student som har vært på Erasmus utveksling ved et av de 41 medlemsuniversitetene i Coimbra Gruppen, og som kan vise til at utvekslingsoppholdet har vært av stor verdi for arbeidet med mastergraden.

– Jeg er svært takknemlig for denne anerkjennelsen og den gir meg stor motivasjon til å fortsette arbeidet med juridisk beskyttelse for menneskerettigheter i Europa, utbrøt en glad prisvinner da hun fikk beskjed om tildelingen.

Hun jobber i dag som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Skretting AS. Marie Bakken hadde sitt utvekslingsopphold ved Universitetet i Salamanca i Spania. Institusjonen som ble grunnlagt i 1218 er et av verdens eldste universiteter.

– Grunnen til at jeg valgte Universitetet i Salamanca var på grunn av fagene de tilbød innen menneskerettigheter og strafferett, samt det høye nivået på universitetet, sier Marie Bakken til uib.no 

– Vi gratulerer Marie Bakken med prisen. Denne gledelige tildelingen til en alumn fra UiB viser at våre studenter hevder seg i internasjonal konkurranse. Den understreker også verdien av faglig kontakt med akademiske institusjoner i Europa, europeisk vitenskap og historie – i dette tilfellet innenfor fagfeltet menneskerettigheter, sier UiBs rektor Margareth Hagen. 

– Det er svært gledelig at Bakken har fått denne prisen. Hun skrev masteroppgave om arrestordreloven. Oppgaven illustrerer også et sentralt utviklingstrekk i norsk rett, hvor Norge er med på EU-samarbeid som rekker videre enn EØS-avtalen. Tematikken er praktisk, og den er prinsipiell. Høyesterett skal denne uken behandle en sak om utlevering til Polen på grunnlag av arrestordreloven. Spørsmålet er om menneskerettighetene er tilstrekkelig ivaretatt etter polsk rett til at utlevering kan skje i henhold til loven, sier dekan ved Det juridiske fakultet Karl Harald Søvig.

The Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students ble opprettet i 2006. Arenberg-siftelsen har som formål å styrke kunnskapen om det europeiske kontinents historie og kultur. Det er første gang en UiB-student vinner prisen.

Kontakter

Prisvinner Marie Bakken
Mobil: 992 92 607
E-post: marie_bakken@outlook.com

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom