UBConnect skal bygge ut Telenors 5G-nett

Del

UBConnect og Telenor har inngått en avtale om å bygge ut 5G-nettet i en rekke nye områder i Norge. Om kort tid kan derfor nordmenn over store deler av landet glede seg over lynraskt nett.

Administrerende direktør i UBConnect, Lasse Bjørgan
Administrerende direktør i UBConnect, Lasse Bjørgan

UBConnect skal i løpet av 2022 bygge ut en rekke nye 5G-basestasjoner for Telenor i Oslo, Viken og Vestland.

Ambisiøse 5G-planer
Telenor har svært ambisiøse 5G-planer for de neste årene, med et mål om å levere 5G-nett til hele landet i 2024. UBConnect skal bygge en tredjedel av deres nye 5G-basestasjoner i 2022, og blir med det Telenors største partner innenfor 5G-utbygging.

– 5G gir mange nye muligheter, og derfor legger vi nå store ressurser og prestisje i å bygge 5G-nettet.Vi er veldig fornøyde med å ha med oss UBConnect på laget – og føler oss trygge på at de kommer til å levere raskt og med høy kvalitet, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Ledende 5G-utbygger
UBConnect har vært en viktig partner i Telenors 4G-utbygging i Norge og i 5G-pilotene i Elverum og Trondheim. De to selskapene inngikk også nylig en stor rammeavtale for utbyggingen av Telenors mobilnett (RAN- Radio Access Network).

Lasse B. Bjørgan, administrerende direktør i UBConnect, gleder seg over den nye storavtalen.

– Vi er veldig glade for at Telenor viser oss denne tilliten, og for det gode samarbeidet vi har hatt gjennom mange år. Dette er i tråd med våre ambisjoner om å være markedsledende innenfor 5G-utbygging i Norge, i tillegg til å være en spennende arbeidsgiver.

- Arbeidet med å bygge ut det norske 5G-nettet vil også gi oss et solid fundament for satsinger i andre markeder i Europa,sier Bjørgan.

Kontakter

Administrerende direktør Lasse Bjørgan
Telefon: 982 59 250
E-post: lbb@ubconnect.no

Bilder

Administrerende direktør i UBConnect, Lasse Bjørgan
Administrerende direktør i UBConnect, Lasse Bjørgan
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om UBConnect

UBConnectUBConnect er en markedsledende leverandør av digital infrastruktur for mobilnettverk i Norge. UBConnect er også en stadig viktigere deltaker i utvidelsen av 5G-nettverk i det europeiske markedet.

Følg pressemeldinger fra UBConnect

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UBConnect på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.