Heli-One

Tyske politihelikoptre skal oppgraderes for 420 millioner i Norge

Del

Heli-One har fått oppgraderingskontrakt med det tyske Innenriksdepartementet til en samlet verdi av 420 millioner kroner.

Denne typen helikoptere lander på Sola i dag.
Denne typen helikoptere lander på Sola i dag.

Heli-One undertegnet onsdag en kontrakt med det tyske føderale politiet, som har et omfang på til sammen 420 millioner kroner. Kontrakten strekker seg over åtte år, men det meste av arbeidet skal foregå de to kommende årene.

Lander på Sola i dag

Det første helikopteret lander på Sola torsdag 16. mai.

Kontrakten er inngått med det tyske innenriksdepartementet, og oppdaget er å tilpasse deres nye flåte av Airbus H215, samt eksisterende AS332 fartøy.

Internajonale operasjoner

Flåten opereres av det føderale politiet i Tyskland (Bundespolizei), som er ansvarlig for offentlige sikkerhetstjenester for tyske borgere og deltar i internasjonale oppdrag. Deres store og varierte flåte vil ta i bruk fire nye Airbus H215 helikoptre i 2020, som kommer i tillegg til dens eksisterende flåte av 19 AS332L1, 42 H135 (og varianter), 19 H155, og åtte H120. Fartøyene dekker en rekke forskjellige oppgaver, inkluderte leting og redning, grensesikkerhet, kystforsvar, krisehjelp, transport, kontraterrorisme, samt bistand til FN og EU i internasjonale og regionale tiltak.

Hvert helikopter vil få en rekke modifikasjoner med den siste teknologien. Det vil gjøre dem fleksible og klare for oppdrag til komplekse operasjoner.

Over 500 modifikasjoner

Kontrakten omfatter installasjon av etter-levert utstyr, slik at H215-helikoptrene tilpasses den eksisterende flåten og gjør dem klare for oppdrag så raskt som mulig. Hvert H215-helikopter vil få over 50 modifikasjoner, som inkluderer kabininstalleringer, kommunikasjons- og navigeringsutstyr, søkelys, kameraer, og redningsutstyr. Ytterligere AS332L1/H215-helikoptre vil også få oppgraderinger som vil få dem opp på samme operative nivå som resten av flåten.

«Vi er glade for å få bistå det føderale politiet i Tyskland med å gjøre deres nye H215-helikoptre klare til å kunne yte kritiske tjenester til tyske innbyggere og andre land i regionen. Vi verdsetter det lange samarbeidet, som vi har utviklet med deres team og vil fortsette å sørge for å gi dem de beste designløsningene, sier Eddie Lane, president for Heli-One.»

Tett samarbeid

Heli-One har jobbet tett sammen med det tyske føderale politiet i flere år og foretar for tiden et moderniseringsprogram for AS332L1-helikoptrene – der det installeres en skjermbasert cockpitløsning med et komplementær multioppgavesystem for flykontroll (flight management system). Det langsiktige tilleggsarbeidet sørger for stabil sysselsetting for Heli-Ones 330 ansatte i Stavanger. Det legger også til rette for at selskapet kan jobbe strategisk med å sørge for utvikling av nye talenter og beholde verdifull kompetanse i regionen.

«Denne kontrakten er en stor seier for vårt team og vår lokale flyregion. Dette kompliserte prosjektet bekrefter at vårt designteam og støtteavdelinger er de beste i denne typen virksomhet. Våre høykompetente og erfarne ansatte er etterspurt. Vårt mål er å fortsatt utvikle og beholde talenter slik at vi fortsatt får mange og spennende oppdrag fremover, sier Tord W. Torgersen, daglig leder for Heli-One Norge.

Global leder

Heli-One er bredt anerkjent som en global leder i støtte av Super Puma-plattform, med mer enn 30 års erfaring. Heli-One har bistått både militære og sivile kunder, og i omtrent alle oppgaver dras det nytte av den tilpasningsdyktige plattformen. Støtteservice omfatter hele helikopteret, inkludert motorer og et inngående vedlikeholdsprogram (support). Selskapets designteam på to kontinenter har utviklet mer enn 40 tilleggssertifikater (STCs) for denne helikoptertypen og fortsetter å finne innovative løsninger for kunder for å maksimere operasjonell kapabilitet og effektivitet.

Nøkkelord

Kontakter

Elisabeth Skarsbø Moen, Zynk m: 9133 5103 epost: esm@zynk.no

Bilder

Denne typen helikoptere lander på Sola i dag.
Denne typen helikoptere lander på Sola i dag.
Last ned bilde

Om Heli-One

Heli-One
Heli-One
Flyplassvegen 250
4055 Sola

51 94 14 00http://www.heli-one.com/

Følg saker fra Heli-One

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Heli-One på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.