Nærings- og fiskeridepartementet

Tydeliggjør regelverket for passasjerskip registrert i NIS

Del

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår en egen forskriftsbestemmelse om at passasjerskip registrert i norsk internasjonalt skipsregister ikke kan drive næringsvirksomhet i norske havner.

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.

I slutten av august ble Hurtigrutens skip "Fridtjof Nansen" brukt til å innkvartere passasjerer om bord, mens det lå til kai i norsk havn. Skipet var registrert i norsk internasjonalt skipsregister (NIS), og departements syn er at slik virksomhet er i strid med NIS-loven. NIS-loven skal sørge for at vi kan ha et internasjonalt konkurransedyktig skipsregister, samtidig som vi skjermer norsk innenriksfart fra konkurranse.

– Jeg er fornøyd med at Hurtigruten har tatt signalene på alvor og byttet til et skip registrert i norsk ordinært skipsregister (NOR). Jeg har vært krystallklar på at det har vært i strid med regelverket for NIS-skip å drive hotellvirksomhet i norske havner. Forslaget vi nå sender ut på høring skal bidra til at det ikke lenger skal være noen tvil om dette, sier næringsminister Iselin Nybø.

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår at det skal tas inn en egen bestemmelse i forskriften om at passasjerskip registrert i NIS ikke kan drive næringsvirksomhet i eller i tilknytning til norsk havn. Forslaget sendes ut på høring i dag.

Kontakter

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom